dijous, 24 de novembre del 2005

La Federació Catalana de Patinatge defensa a Roma l'ingrés a la FIRS



Comença la votació per saber si el patinatge català pot competir internacionalment

El president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, ha defensat avui al migdia l'ingrés de la federació com a membre de ple dret a la Federació Internacional de Patinatge i, per tant, poder competir internacionalment. Basiana ho ha dit en l'inici de l'assemblea extraordinària de la FIRS a Roma, on ha demanat a les altres federacions el vot contratri a la recomanació del comitè central, que rebutja l'ingrés de la catalana.

En la intervenció davant l'assemblea de la FIRS, Basiana ha defugit parlar de polític, ha dit que ell, en representació de la federació catalana de patinatge, només vol parlar d'esport i, en aquest sentit, ha recordat la contribució de la federació al patinatge mundial. A més, ha recordat que al món hi ha exemples de seleccions de nacions que no tenen estat, com és el cas d'Escòcia i Macau, i que hi ha el precedent del reconeixement del corfbol català perquè pugui competir internacionalment.

Abans ha parlat el president de la FIRS, Sabatino Aracu, que ha dit que no té res en contra dels catalans, però que el reconeixement de la federació catalana portaria molts problemes; ha mantingut, doncs, la recomanació del comitè central de no acceptar la candidatura.

VILAWEB