dimarts, 15 de febrer del 2005

Rebaixes de febrer a Can Zetaté

Ja és febrer a can Zetaté (Zapatero Tarannà). I aquest febrer, rebaixem les rebaixes de l'Estatut català.
Abans, totes les talles de finançament que vostè vulgui. Ara, talla única per a tots els nostres distingits clients, tinguin una balança fiscal de la trenta-sis o de la quaranta-vuit.
Abans, l'Estatut pretenia reformar lleis orgàniques de l'Estat. Ara no ens surt dels òrgans que ningú modifiqui res perquè, ¿on s'és vist que un Parlamentet tipus Lunnis tregui competències a tot un Parlament de Ej-paña, ein?
Abans, un nou model de finançament. Ara també, però aquest un vol dir exactament això un perquè el que hi haurà és un sol model per a tothom. Abans, a la planta setena, gran exposició amb la pretensió de la Generalitat d'assumir totes les competències compartides. Ara, "¿les competències compartides, diu? No, és que ara només tenim sis plantes".
Abans, "per donar suport a les reformes estatutàries, només exigirem que respectin el marc constitucional i que obtinguin un ampli consens. Aquest suport serà la millor expressió del tarannà del govern espanyol consistent a respectar les singularitats que reconeix l'ordenament constitucional" (paraules textuals d'en ZT al Senat espanyol l'onze de maig del 2004). Ara, si vol fer reformes, no es preocupi, que ja ens encarreguem nosaltres del seu projecte proporcionant-li els nostres plànols, el nostre material i els nostres paletes. Vostè només haurà de pagar la factura que nosaltres li diguem i que inclou les seves reformes i les de tot el bloc de pisos. En resum, abans: "Donaré suport al text que surti del Parlament de Catalunya". Ara... "pues va a ser que no".
I a la nostra cafeteria, provi l'especialitat de la casa: el cafè per a tothom. Una barreja de les millors varietats per aconseguir un gust únic. I si ve amb els seus fills li regalarem un globus... sonda, esclar. Ah, i recordi que si no queda satisfet, ens torna vostè els diners a nosaltres. Sí, perquè li aplicarem la fórmula ministre Jordi Sevilla de càlcul del dèficit fiscal i resulta que Extremadura manté Catalunya.

AVUI