divendres, 6 d’abril del 2012

Formentera. Dia 2.

El segon dia és el més bonic. Visitem tota la part central i oriental de la illa en més de seixanta quilòmetres. Sortim d'Es Pujols ben esmorzats direcció La Mola. Passem un altre cop per Sant Ramon i agafem la carretera principal que ens porta a Es Caló. Aquí ens aturem un moment a veure una platja gairebé verge de gent i de construcció. A tota la illa no hi ha encara gaire turistes i d'això ens en podem beneficiar. Un cop deixem Es Caló comença la pujada que ens portarà cap a El Pilar de la Mola. Un cop passada la població, queda un petit tram fins arribar al Far de la Mola, la punta oriental de la illa.
A partir d'aquí, ens dediquem a visitar cales. La primera d'elles és Es Arenals seguida de la platja de Migjorn i Es Ca Marí. Tornant cap a l'hotel passem per Cala En Baster, amb unes vistes impressionants. Refem camí i ens dirigim cap a la Torre de Punta Prima, un lloc defensiu i de vigilància. Arribem a l'hotel, deixem les coses i marxem cap a la platja de Llevant per gaudir de les cales de Ses Illetes. Aquesta és la punta septentrional de Formentera i sembla que intenti tocar amb Eivissa. Finalment, tornem a l'hotel i ens posem a gaudir del Barça Milan a una pizzeria ... plena de tifossi!

Us deixo l'enllaç de la ruta al wikiloc.
Cala Es caló, a primera hora del matí
Arquitectura típica de la zona. Església d'El Pilar de la Mola
El Far de la Mola, la punta oriental de Formentera
Un dels nombrosos molins de l'illa
Descansant a la platja de migjorn. Prenent una cervesa al Pirata Bus, un dels primers llocs hippies de l'illa als anys seixanta. D'Estrella en vam trobar ben poca malgrat l'anunci.
Cala Es Baster. Amb forma d'U. Impressionant.
Torre de Punta Prima. Aquestes torres són d'edat moderna per defensar-se d'atacs corsaris