dilluns, 30 d’abril del 2012

Acomiadada mestra per ensenyar massa

Una professora d'Andorra, acomiadada per ensenyar "massa" als seus alumnes 

A Andorra, una professora ha estat acomiadada de l'Escola Espanyola d'Escaldes-Engordany per a la qual treballa perquè els seus alumnes han obtingut un nivell massa elevat a una edat molt jove, segons 'El Periódic d'Andorra'. Els 11 alumnes de P-4 dels quals és tutora des de fa 2 cursos saben llegir, comencen a escriure i també saben sumar i restar. Aquest és un dels motius que queden palesos en l'informe realitzat per un inspector procedent de Madrid, el qual ha estat avalat per la direcció del centre educatiu escaldenc. L'informe aconsella que la professora marxi de l'escola i retorni a l'estat espanyol, perquè els alumnes tenen un nivell massa alt i no es correspon amb el desenvolupament curricular d'aquest curs escolar a una escola pública.
Els pares, arran dels resultats, defensen el lloc de feina de la professora, ja que volen que es quedi almenys durant un any més al lloc on és ara. Els pares parteixen d'un punt de la llei d'educació espanyola que exposa que s'han d'oferir uns mínims d'ensenyament, però en cap cas es menciona que hi hagi d'haver uns màxims.
"Hipermotivats"
Les famílies dels nens no entenen per què fan marxar una professora que ensenya "massa als seus alumnes". A més, asseguren que el nivell d'exigència es correspon amb la voluntat dels mateixos nens. Segons una de les mares, el motiu pel qual estan tan avançats és perquè estan "hipermotivats" per la professora. "Els nens demanen i ella els dóna més", asseguren.
La protesta dels pares, que l'han dut fins a l'ambaixada espanyola, es troba ara a mans de la conselleria d'Ensenyament. Segons el rotatiu, de moment, als pares i mares dels nens només els han dit que "s'intentaria buscar la solució millor per a la professora, tenint en compte també l'interès dels mateixos afectats".