divendres, 16 de juliol del 2010

no és ben bé del tot cert

Sanitat veta la venda de brioixeria industrial als col·legis espanyols

Setge als productes poc saludables a fi de combatre l'obesitat que afecta un de cada quatre menors de 12 anys. Amb aquest objectiu, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes que no havien pres mesures de cap mena assumiran una norma, que ja s'aplica des de fa temps a Catalunya, que prohibirà la venda d'aliments amb un alt contingut en àcids grassos saturats i trans, sal i sucres, «ja sigui mitjançant màquines expenedores o en cantines, bars o locals similars situats a l'interior dels centres escolars». El veto suposa el desterrament dels productes de brioixeria, refrescos, caramels, llaminadures, pols, sorbets, xocolates i aperitius salats. La Conselleria de Salut va impulsar una mesura similar a finals del 2007, subscrivint un acord amb l'Associació Catalana de Vending, que distribueix menjar als centres.

La futura norma també proposa impedir la instal·lació de màquines en zones on hi puguin tenir accés els alumnes d'educació infantil, primària i especial, i eliminar la publicitat de les màquines expenedores, «per evitar l'efecte inductor que aquesta pugui tenir en els escolars, i que pugui condicionar la selecció de determinats aliments i begudes».

EL PERIODICO

No és ben bé així ja que a molts instituts on he treballat, durant l'hora del pati es venen croissants per fer diners per al viatge de final de curs. Això sí, no hi ha màquines d'autovenda. Però és ser una mica hipòcrita (per no dir "es de ser inútiles") no tenir màquina però sí vendre'n a l'hora del pati. Això ja ho vaig comentar i algun company de feina em va mirar com si fos una cosa rara ...

http://boletines.consumer.es/nutricion/web/es/20061113/imgs_propias/promo.jpg