dijous, 2 d’abril del 2009

Passa-ho!

TÚNEL DE BRACONS RIMA AMB...

Iu Forn

La gran sort de paraules com Bracons és que són molt agraïdes a l'hora de fer rimes. Per exemple, què rima amb Bracons? Bé, doncs... Bracons rima amb Eix Transversal. No-sé-quants-anys projectat, no-sé-quants-anys-més fent-lo, i cada trosset que acabaven, au, a inaugurar-lo. Al final van aconseguir fer una carretera de dos carrils que l'endemà d'entrar en funcionament ja havia quedat obsoleta. Naturalment, ¿qui havia d'imaginar que els camions envairien la carretera que uneix la frontera amb Lleida sense passar per BCN?... I gratis!!!

Bracons també rima amb autopista del Maresme (oficialment la C-no-sé-com-coi-l'anomenen). Una sensacional carretera de tres carrils que uneix el Maresme (com el seu propi nom indica) amb el Gironès (i viceversa). Va ser projectada per (algun dia) connectar amb la AP-7. El que passa és que la cosa s'ha anat endarrerint una miqueta i durant anys 3 fantàstics carrils han acabat desembocant en el mític semàfor de Tordera, un dels més malparits de Catalunya. Sort que fa no gaire a algú se li va acudir canviar-lo per una rotonda. I quan passes la rotonda arribes a la Nacional II, carretera on un any van pensar de fer-hi el Dakar. Al final ho van deixar estar per la negativa dels pilots: "Preferim el desert, els barrancs i les terres per explorar -van declarar-. Estan en millors condicions que la N-II...".

I, sobretot, Bracons rima amb Bracons, la carretera que no existeix, la carretera que no s'ha fet (és avorrit i tot recordar el que deien partits que ara són al govern que ha acabat construint-la). Està previst que cada dia uns 10.000 cotxes transitaran entre Osona i la Garrotxa per un fantàstic túnel que desembocarà durant els pròxims 4 anys a... al mig del casc urbà de les Preses i d'Olot, efectivament. Sí, perquè fins d'aquí quatre anys no estaran fetes les variants corresponents. Quatre anys perquè la gent de la zona vagi fent simpàtiques rimes amb Bracons.

AVUI

1 comentari:

Anònim ha dit...

tunel de bracons rima amb cullons