dimarts, 10 d’octubre del 2006

L'Acebes de la F-1

Benvolgut Fernando Alonso: després et queixes que no caus bé a la gent, però és que sembles l'Acebes de la Fórmula 1, sempre de mal humor i sempre inventant conspiracions en contra teu.

Fixa't si n'arribes a ser d'espavilat: per si aquesta temporada topaves amb el teu 14-M, tu ja t'havies muntat un 11-M particular. Saps perfectament de què parlo. Com que veies que Schumacher remuntava i que podies perdre el Mundial, et vas inventar la teoria de la conspiració, per si de cas. Així com el PP denuncia que l'11-M el va apartar injustament de la presidència del govern, tu et queixaves que et volien privar del Mundial de Fórmula 1 amb maniobres poc legals. Portaves mig any implicant tothom en aquesta conxorxa. Menys atacar-te amb àcid bòric, t'havien fet de tot, es veu. Però els nens petits, com tu o com l'Acebes, ja ho teniu, això: quan guanyeu, només guanyeu vosaltres, i quan perdeu, la culpa és de tothom menys vostra.
Setmana rere setmana feies créixer la llista de persones que, segons tu, volien prendre't el títol. Un dia vas decidir engegar el ventilador i vas començar a esquitxar tothom. Primer, els periodistes espanyols, que es veu que et tenen mania; després els va tocar el rebre als organitzadors i als jutges del Mundial de F-1; de Schumacher en vas dir que era el pilot més antiesportiu de tota la història; al teu company de Renault, Giancarlo Fisichella, el vas acusar d'haver-te deixat a l'estacada, i tot plegat ho vas rematar fa 15 dies amb una garrotada als mecànics del teu equip, que tampoc t'ajudaven a guanyar el Mundial.
I ara resulta que igualment t'acabaràs emportant el campionat i que tot aquest complot planetari contra Fernando Alonso se't desmunta a les mans. Quin fart de riure, quan ho vaig veure diumenge! Què diràs, estimat nen mimat, ara que ja tens el Mundial al sac? Com penses arreglar tot el que has espatllat pel camí? Si fossis català, segur que et farien demanar perdó i t'obligarien a mantenir amb Michael Schumacher un cara a cara en alemany i un altre en castellà.
Com que no és el cas, el 22 d'octubre et proclamaràs campió del món al Brasil i faràs veure que aquí no ha passat res. Felicitats, Fernando! Que saps conduir ja ho veiem. Ara només falta que aprenguis a guanyar. I per a això no n'hi ha prou tenint més punts que el rival. Fins que no sàpigues gestionar les victòries i les derrotes amb humilitat i amb educació, continuaràs sent un molt bon pilot, però també un molt mal esportista. I això vols dir que no deixa un regust amarg?

Albert Om