dijous, 12 de gener del 2012

Educació de qualitat?

Fixeu-vos en aquestes dues notícies que han aparegut avui a la premsa. En la primera, durant el mes de febrer es farà una prova a 4t ESO per comprovar el nivell dels alumnes. Cal recordar que a 6è de primària ja es fan cada any i el resultat és que un 25% dels alumnes passen a secundària sense tenir els coneixements mínims.

En la segona notícia, es diu que el Departament vol professorat polivalent i que els docents facin més assignatures de les que en principi estan titulats.


Examen de nivell per a tots els alumnes de 4t d'ESO al febrer

Amb deu mesos de retard respecte als plans inicials de les persones que, en l'anterior Govern, van concebre la prova, els 65.000 alumnes que fan 4t d'ESO a Catalunya s'enfrontaran els pròxims dies 15 i 16 de febrer a un examen, supervisat i corregit per professorat extern del centre al qual estudien, per determinar si han adquirit les competències bàsiques.


El Govern planteja que mestres i professors facin més hores i més assignatures 

Amb una nova retallada a punt als comptes de la Generalitat i un previsible nou increment de 18.000 alumnes per al curs vinent, el Govern obre la porta, en el projecte de llei d'acompanyament dels pressupostos, a tornar a incrementar les hores de feina de mestres i professors. Des d'aquest curs escolar, ja fan una hora lectiva més a la setmana. Amb aquesta mesura i l'eliminació de la sisena hora a primària s'ha amortitzat al màxim la plantilla.
El projecte de pressupostos també diu que "el Govern adaptarà l'estructura organitzativa en què es fonamenta el càlcul de les plantilles docents dels centres públics adoptant mesures de flexibilitat i polivalència de les atribucions docents". Això vol dir que, allà on calgui, els professors podran impartir assignatures que no són la seva especialitat.


Si el que volen és que els resultats de les proves siguin correctes, creieu que ho aconseguiran si a un professor de matemàtiques li fan fer català o si un de ciències socials ha de fer anglès? Per assegurar-me un futur, començaré a fer per la UOC el nombre màxim de graus ...