divendres, 28 de gener del 2011

Tanta lluita fraticida i ara tornen a anar juntets ... no creixeran mai.

ERC i Reagrupament tanquen un pacte per compartir candidatura a Barcelona


Esquerra Republicana i Reagrupament es presentaran conjuntament a les eleccions municipals a Barcelona. La direcció d'ERC a la capital catalana va avalar ahir a la nit un acord que posa de manifest el desglaç que s'ha produït entre les dues forces des de les autonòmiques. De fet, el líder de Reagrupament, Joan Carretero, ha acceptat integrar-se a les llistes republicanes en altres poblacions, com Puigcerdà (d'on va ser alcalde amb ERC) i Sant Cugat del Vallès.
Les bases del pacte pivoten sobre quatre punts: garantir l'Estat del benestar, fer de Barcelona «una capital d'Estat», afavorir i augmentar la transparència a l'ajuntament, i promoure la implicació ciutadana en els processos participatius. Sobre aquests mateixos principis, la coalició continua oberta a altres opcions, sobretot Solidaritat Catalana, però l'acord amb el partit de Joan Laporta sembla cada dia més lluny. ERC ja prioritza la negociació amb entitats i "referents socials" de Barcelona.
El president de la federació barcelonina d'ERC, Oriol Amorós, va recriminar ahir a Solidaritat que hagi defensat «sis propostes diferents» i que no hagi mantingut la preceptiva discreció negociadora. "Estem esperant que ens diguin quina és finalment la definitiva, i a partir d'aquí veurem en què podem coincidir", va assenyalar.
De moment, l'acord aconseguit a Puigcerdà comportarà que Reagrupament s'integri a la llista d'ERC, encara que la coalició es presentarà sota el paraigua d'Acord Municipal, la marca blanca que fa servir habitualment Esquerra en els comicis municipals per afavorir candidatures conjuntes amb altres forces locals.





http://www.directe.cat/imatges/puntdemira/reagrupament-logo.gif