dilluns, 22 de novembre del 2010

Últims sondeigs ... a Catalunya!

El Periódico publica avui el darrer sondeig de les eleccions de diumenge. Pero també ha dit que, a partir de demà, els publicarà a El Periòdic d'Andorra, com ja va fer en les eleccions generals de 2008. En l'enquesta d'avui, CiU encara s'acosta més a la majoria absoluta (63-64) mentre que el PSC arriba a les tres desenes amb treball. El PP obté la tercera posició igualant els escons de fa quatre anys mentre que ERC en perd gairebé la meitat quedant-se en 11. ICV en perdria un o dos mentre que Ciutadans augmentaria fins arribar a 4-5. SI podria entrar amb 4 escons, tres per Barcelona i un per Girona.


Público també fa publicitat de la seva enquesta. En aquesta, CiU obtindria 62 escons i el PSC 33. ERC aguantaria la tercera posició però perdent molt suport, arribant als 13 diputats. El PP amb 12 i ICV amb 10 serien els següents. Ciutadans n'obtindria 4 i SI un ... però no a Barcelona sinó a Girona! Per tant, Joan Laporta no entraria al Parlament però sí Strubell.

Amdues enquestes, però, parlen de l'abstenció. Com més alta sigui, més favorable serà l'entrada al Parlament de noves formacions polítiques (Reagrupament, Solidaritat ...). Ara, com ja vaig dient, en cap enquesta es diu que Plataforma per Catalunya pugui entrar. Jo no m'ho acabo de creure ... ho sento però algú ho havia de dir.