dimarts, 30 de novembre del 2010

No en quedarà ni l'apuntador

CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Comunica la seva decissió a Puigcercós en una trobada

Benach deixa la política i no prendrà possessió de la seva acta com a diputat

La decisió de l'encara president del Parlament podria fer que el seguissin dirigents abans afins a Carod-Rovira

L'encara president del Parlament Ernest Benach se'n va a casa. La segona autoritat del país segueix el camí de la primera. José Montilla també va anunciar ahir que renunciava a l'escó. Avui al migdia ha anunciat al seu blog que no prendrà possessió de l'acta de diputat malgrat que ell era el segon de la candidatura d'ERC per Barcelona el passat diumenge. El partit va passar dels 21 diputats obtinguts l'any 2006 a només 10. "És una decisió molt personal i meditada. I, evidentment, va lligada al missatge que ha enviat la ciutadania amb els resultats electorals obtinguts per Esquerra Republicana de Catalunya aquest passat diumenge", afirma el president sobre la seva decisió de servir el país "des d'altres àmbits". En un missatge que podria anar adreçat a altres dirigents del seu partit que, com ell, porten anys en primera línia assenyala que "és hora de deixar pas a una nova generació".
Benach, diputat per Tarragona des de 1992 i que en les dues darreres legislatures ha presidit la cambra catalana fent una aposta per modernitzar-ne els serveis i per les eines 2.0, fa un pas enrera en una decisió que ha volgut presentar com estrictament personal però el poden seguir bona part dels dirigents i quadres del partit que li són afins i que són els mateixos que abans ho eren a l'encara vicepresident de la Generalitat Josep-Lluís Carod-Rovira.

El president del Parlament va anunciar la seva decisió al president del partit Joan Puigcercós en una reunió. Puigcercós va pactar fa uns mesos amb Benach la pacificació del partit i la integració a l'executiva nacional del partit del sector carodista, que fins ara ell havia liderat a patir de l'arraconament del vicepresident. La conflupència amb Puigcercós l'havia allunyat de Carod, més issolat que mai al partit però de qui s'espera que la setmana que ve intervingui en el debat intern obert a partir dels mals resultats. El fracàs del del 28-N ha obligat la direcció d'ERC a obrir un procés intern de refundació que, per ara, se salda amb la sortida d'un dels seus valors polítics i institucionals.

Joan Puigcercós posa al càrrec disposició del Consell Nacional d'ERC 

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha informat avui a través del seu blog que després del desastre electoral de diumenge ha decidit posar el seu càrrec a disposició del Consell Nacional de la formació, que s'ha de reunir el pròxim 18 de desembre. Puigcercós diu que "em veig amb cor i forces per redreçar la situació creada pels darrers resultats electorals, però si els companys del Consell Nacional em retiren la confiança, faré un pas enrere i continuaré treballant pel projecte d'Esquerra des de la més estricta militància de base."
D'aquesta manera Puigcercós busca ser confirmat en el càrrec de president i iniciar el procés de reflexió interna amb la seguretat que no tindrà cap oposició interna.

ARA

http://www.ara.cat/politica/Ernest-Benach_ARAIMA20101130_0087_18.jpg