dilluns, 5 d’octubre del 2009

cada cop més sofisticats

Alerta per l'ús de supositoris explosius, nova arma dels kamikazes islamistes


Els serveis secrets francesos estudien una nova manera d'actuar dels terroristes islàmics. Es tracta del sistema d'equipar kamikazes amb explosius amagats dins del seu cos, introduïts com a supositoris i activats amb un telèfon mòbil.

El sistema, utilitzat per la branca d'Al-Qaida a la península aràbiga, permet burlar els sistemes de detecció utilitzats actualment en edificis oficials i aeroports, segons un informe del diari francès Le Figaro.

Sense mòbils als avions

El principal punt de preocupació dels experts està en els controls d'accés als avions als aeroports, on els sistemes de seguretat s'han d'aplicar a un elevat nombre de viatgers.

L'única manera de detectar els explosius és amb un control de raigs X, un sistema massa car que tindria conseqüències en la salut de les persones que el passessin en repetides ocasions.

"Els dispositius necessaris per fer segurs els vols serien extremadament costosos", ha afirmat un expert citat per Le Figaro, que assegura que a més hi hauria problemes logístics per posar-los en funcionament.

Els serveis d'intel·ligència francesos estudien controlar l'emissor i no l'explosiu, cosa que pot portar a prohibir la tinença de telèfons mòbils als avions.

EL PERIODICO


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjR6m-sNITTuHBWlxuHPjQ1cwP7RIHG8OrwcrbKLJmm1H1nmiM_h-0S0ZErKTyNtgkXC5nxcKIXDdKpiF7yXo_t8Up9OACSV1Q7J0RqakBnxSk7PgQxIFmk1sRv043RzSaO1nYx/s320/supositorio.jpg