dijous, 16 de juliol del 2009

Un aspirant de cada quatre aprova les oposicions del Departament d´Educació

Es van presentar 15.008 professors i mestres per 2.430 places de Primària i Secundària, que finalment han superat 3.709 aspirants

Tres quartes parts de les persones que es van inscriure a les oposicions que va convocar el Department d'Educació per obtenir una plaça a Primària o Secundària han suspès. Les han aprovat 3.709 de les 15.008 persones que aspiraven a una plaça pública en l'ensenyament públic de Catalunya, una xifra que representa un percentatge d'aprovats del 24,7%. No obstant això, no tots aconseguiran accedir al cos de funcionaris de la Generalitat, ja que el departament havia convocat 2.430 places repartides en diferents especialitats.
Els professors o mestres que hagin passat aquesta primera fase de selecció hauran de ponderar la seva nota amb els seus mèrits professionals. El 60% de la nota final de cada aspirant surt del resultat de l'examen aprovat, mentre que el 40% restant és l'experiència professional que cada professor ha pogut acreditar. Sobre la base d'aquests dos percentages, el Departament d'Educació pot establir una llista definitiva d'aspirants per accedir a la seva plaça en una escola o institut públic.

L'especialitat amb un percentage menor d'aprovats ha estat filosofia, on només el 14% dels professors de Secundària han aconseguit passar la primera fase de les oposicions. En concret es van inscriure per a aquesta examen 242 persones per només vuit places. I, finalment, les han aprovat 34 aspirants. Per darrere de filosofia, l'especialitat de geografia i història, amb un 15,76% d'aprovats ha estat la que percentualment ha sumat un major nombre de suspesos. De fet, va ser l'especialitat que més professors- 2.099- es van inscriure amb l'esperança d'aprovar els exàmens. No obstant això, només els han passat 331 aspirants per 250 places. Per tant, hi haurà 81 professors que no aconseguiran la seva plaça com a professor de Secundària de geografia i història tot i haver superat les oposicions. Per sota del 20% d'aprovats també trobem llengua castellana i literatura (17,6%), l'única on hi ha hagut menys aprovats que places tot i que s'hi van presentar 1.059 professors; orientació i educació (18,1%) i tecnologia (19,2%).

DIARI DE GIRONA


Com ha quedat tot això? Doncs que han entrat 240 persones de la meva especialitat i jo era el 248 ... M'he quedat a 0'05. A la tercera va la vençuda ... o això és el que diuen els que ho aconsegueixen a la tercera ...