dijous, 30 de juny del 2005

Tipologia de turistes

Després d'uns quants anys treballant a l'aeroport de Vilobí d'Onyar (conegut com el de Girona-Costa Brava), em veig capacitat (si és que estic capacitat per fer-ho) de fer una tipologia de turistes segons la seva nacionalitat:
  • Anglesos --> normalment de Manchester, Birmingham o Luton. Viatgen amb companyies com Britannia, MyTravel o Thomas Cook. Són turistes de familia, amb els pares, fills i avis. A l'hora d'embarcar a l'avió baixen molt lentament, de familia en familia. L'avió sempre s'està esperant fins que arriba la última persona o familia. Físicament solen tenir sobrepès i no són cap bellesa física.

  • Holandesos --> Amsterdam o Rotterdam. Els que venen de Rotterdam viatgen amb l'empresa de baix cost que es coneixia amb el nom de Basiq Air (ara Transavia). Són típiques les maletes model Samsonite i probablement són les mes pesades de tot l'aeroport (mitjana de 20 quilos per maleta, amb màxims de 40 0 45 quilos). Els d'Amsterdam viatgen amb Transavia. També són molt lents a l'hora d'embarcar i també solen viatjar en familia però són uns turistes més joves que els anglesos. Físicament, hi ha de tot.

  • Belgues --> Són la flor i nata de l'aeroport. Venen de Brusseles i solen viatjar amb la companyia Thomas Cook. Són els típics turistes de platja, d'edat avançada, que quan embarquen a l'avió s'equivoquen i se'n van cap a algun avió de Ryanair. Sempre s'estan queixant, volen que els portin a l'avió amb cotxes o amb el camió de minusvàlids. T'hi pots estar mitja hora abans que embarqui tothom i l'avió pugui marxar.

  • Txecs --> Són els més esperats. Solen anar a Praga amb Travel Service i es nota que venen d'un país més pobre, ja que les maletes solen ser bosses esportives o antigues. Porten molts parasols i planxes de windsurf ja que sembla que allà no tenen sol. Físicament, les txeques són les millors.

  • Hongaresos, polonesos --> Són els que viatgen amb la companyia de baix cost Wizz Air. Les bosses no pesen gaire i el procés d'embarcar és ràpid ja que en 30 minuts l'avió ha de tornar a marxar. Físicament, són semblants a les txeques.

Però no tots els turistes són estrangers i sempre et pots trobar amb algun problema. Estar comentant el vestit d'algun turista i que aquest turista se't giri i et digui, "sóc d'aquí". I tu, "ah vale, bon viatge ...".