dimarts, 12 d’abril del 2011

Fer campana per fer cua en un concert ... amb els pares acompanyant-los

Rigau acusa la Guàrdia Urbana de no notificar els casos d'absentisme escolar per veure Justin Bieber

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, immersa en el procés d'aplicar ajustos en el sistema educatiu català, ha carregat aquest dimarts contra els pares que la setmana passada van permetre que els seus fills menors faltessin a classe per fer cua per al concert que el cantant Justin Bieber va oferir dimecres al Palau Sant Jordi i ha lamentat que la Guàrdia Urbana no aixequés acta i notifiqués els casos d'absentisme escolar.

"Considero un escàndol que els nens facin cua per veure un concert en hores de classe", ha opinat Rigau en una entrevista a l'emissora Rac 1, en què ha estimat igualment escandalós que els pares d'aquests menors consentissin aquest absentisme. La consellera ha aprofitat aquest assumpte per contrarestar les crítiques que ha rebut per la seva idea de suprimir la sisena hora a les escoles públiques d'educació primària: "Amb la sisena hora podem muntar un debat teòric quan aquesta no era una hora lectiva, i en canvi no s'escandalitzen quan perden cinc hores lectives cada dia", ha assenyalat Rigau. "Crec que és una mala manera d'educar", ha afegit.
No s'han quedat aquí les crítiques de la titular d'Ensenyament als pares. Ha qüestionat aquells pares que es creuen "col·legues i amics dels seus fills" i que "abdiquen de la seva funció educadora". "És obligació del pare i de la mare portar el nen a l'escola", ha subratllat.
L'actuació de la Guàrdia Urbana davant les cues de menors al Palau Sant Jordi per veure Bieber tampoc ha estat del gust de Rigau, que ha opinat que la policia local, "que és qui ha de vetllar" per combatre l'absentisme escolar, "hauria d'haver notificat que hi havia casos d'absentisme". 


http://maanitos.com/wp-content/uploads/2010/10/justin-justin-bieber-8072959-350-525.jpg