divendres, 12 d’agost del 2005

Un de cada 25 homes no és el pare del seu fill

Almenys un de cada 25 pares creu ser el pare d'un fill que realment no és seu. Un nou estudi realitzat per especialistes anglesos confirma que cada vegada són més els pares que, gràcies a un gran augment del nombre d'anàlisis d'ADN, estan descobrint que va ser un altre home qui va deixar embarassada la seva dona o companya sense que ella ho desvelés posteriorment.
Un equip de la Universitat John Moores de Liverpool va analitzar 17 estudis diferents d'entre el 1950 i el 2004 i va arribar a la conclusió que cada vegada més parelles estan descobrint la falsa paternitat. En aquests estudis, el percentatge d'homes enganyats varia de l'1 al 30%. El professor Mark Bellis i el seu equip conclouen, en un article que es publicarà avui al Journal of Epidemiology and Community Health, que generalment s'estima que el percentatge és menys d'un 10% i que la mitjana es queda en el 3,7%.
Segons els autors de l'estudi, el més preocupant és l'efecte que aquest boom d'anàlisis d'ADN té sobre les relacions de parella, ja que segons Morris "s'entrega informació de gran importància a unes persones sense haver considerat gaire com els afectarà la notícia". Morris va afegir que aquests resultats inesperats per al pare poden portar a "la destrucció de famílies", provocar violència i tenir "conseqüències negatives per a la salut", tant del nen com de la mare, el pare irreal i el pare biològic.

El Periódico