dijous, 17 de març del 2005

Amb 27 anys de retard




El govern espanyol retira una estàtua de Franco que presidia una plaça de Madrid

Una estàtua eqüestre del general Franco que presidia un plaça de Madrid ha estat desmuntada per ordre del govern central. Durant més de dues hores, un equip d'operaris ha desmuntat amb una grua la figura, que estava instal·lada a la plaça de Sant Juan de la Cruz de Madrid. La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha confirmat que l'ordre de desmantellar l'estàtua ha arribat del Ministeri de Foment.
Aquesta matinada s'ha procedit al desmantellament de l'estàtua eqüestre del general exdictador Francisco Franco, ubicada en la madrilenya plaça de San Juan de la Cruz, a Nuevos Ministerios, per ordre del govern espanyol.
Una grua ha baixat l'estàtua eqüestre, amarrada perfectament perquè no patís cap tipus de desperfecte, i al voltant de les dues de la matinada ha estat dipositada en un camió.
El procés de desmantellament ha estat presenciat per diverses desenes de persones, en la seva majoria fotògrafs i periodistes, des de la vorera situada davant del Ministeri de Medi Ambient i sota la supervisió d'una important presència de Policia Nacional.
La figura eqüestre, de set metres d'altura, la va fer el 1956 l'escultor José Capuz i estava situada des de 1959 a la plaça de San Juan de la Cruz.

www.telenoticies.com