dijous, 28 de febrer del 2013

Més banderes

Una nova manera d'esquivar la llei de banderes espanyola


L'ajuntament basc de Bergara, governat per Bildu i Aralar, va posar ahir la bandera espanyola al balcó, juntament amb cinquanta-quatre banderes més. Fou la resposta a la sentència del jutjat contenciós-administratiu de Sant Sebastià, que obligava el consistori a penjar la bandera espanyola al balcó. Fa poques setmanes, l'ajuntament català de Gallifa ja s'havia empescat una manera de complir la llei i, alhora, burlar-se'n: penjar-ne una d'un pam a la façana.
Ara alguns ajuntaments del País Basc n'han pensada una altra: penjar la bandera espanyola entremig de desenes de banderes diverses.
El govern municipal de Bergara va decidir de col·locar, tant a la façana com a la sala de plens, la bandera espanyola i cinquanta-quatre banderes més, que representen les nacionalitats que conviuen al municipi. Bergara s'afegeix així a la iniciativa que ja han impulsat uns altres municipis, com ara Eskoriatza i Soraluze.
El delegat del govern espanyol al País Basc, Carlos Urquijo, se'n va queixar. 'Que no es pensin que permetrem que es mofin impunement dels símbols constitucionals', va dir; i afegí que esgotaria 'totes les vies per recuperar la legalitat'.