dimarts, 14 de desembre del 2004

Es presenta Valencians del Principat per la unitat de la llengua catalana

La campanya Valencians a Catalunya per la unitat de la llengua, s'ha presentat avui a migdia. De fet, aquesta és al primera acció del naixent col·lectiu Espai País Valencià, que aplega gent d'arreu del País Valencià que resideix al Principat, i té previst de començar tot un seguit d'activitats. Engeguen, però, amb aquesta iniciativa, sorgida arran de la polèmica de la doble traducció del projecte de constitució europea, que qüestiona la unitat de la llengua catalana, cosa que no és nova i que 'ja fa massa que s'arrossega'.
Fa una setmana que va llançar-se la campanya, que té el suport de VilaWeb, i de moment l'han signada unes quatre-centes persones i encara és oberta per a tohom que s'hi vulgui sumar.
Després de la presentació de migdia, hi ha convocat un altre acte, obert al públic, a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, a les sis del vespre. En aquest acte 'per a reivindicar la unitat del català', a banda la lectura del manifest, hi haurà, entre més intervencions, les del conseller d'Universitats, Carles Solà, i del vocal del CGPJ, Josep Alfons López Tena. VILAWEB.