dimecres, 29 de febrer del 2012

Prova gràfica de la mitja de BCN

Com ja sabeu, em nego a pagar calés per fotos que em fan. Per tant, hi surt publicitat. Però l'important és el careto ...



diumenge, 26 de febrer del 2012

Mitja marató de Barcelona, la vint-i-sisena

En les vint-i-quatre mitges maratons anteriors mai havia baixat de l'hora i mitja i en les dues darreres ho he fet. Avui, a Barcelona m'he quedat a tres segons de la marca de Granollers de fa tres setmanes però, igualment, estic molt content perquè significa que no va ser flor d'estiu. El recorregut és totalment planer i això fa que sempre hagis d'estar marcant ritme ja que a Granollers els deu darrers quilòmetres tendeixen a baixar. El ritme ha estat constant durant tota la cursa (entre 4m10s i 4m15s gairebé sempre) però els darrers cinc quilòmetres he patit una mica. Tot i això, els parcials de 5 i 10 quilòmetres han estat prou bons. El parcial més bo ha estat el segon i el quart pel que fa als 5 quilòmetres i els de 10 quilòmetres han estat gairebé clavats. Cal destacar que si al quilòmetre 5 anava classificat en el lloc 1.420, a meta he arribat el 1.057. Sempre és millor acabar avançant gent!
Finalment, segona millor marca amb 1h29m13s a un ritme de 4m12s i a una velocitat de 14'18 quilòmetres per hora! Us deixo l'enllaç de la mitja marató al wikiloc.
Diumenge que ve, la mitja de Banyoles que ja comptaré amb la companyia d'en Carles, que m'ha abandonat en les dues darreres mitges. La marató de Barcelona ja s'acosta.

dissabte, 25 de febrer del 2012

Tot a punt!

Demà arriba la meva vint-i-sisena mitja marató i m'estrenaré a la capital catalana. Serà un entrenament previ a la Marató de Barcelona que se celebrarà d'aqui un mes, el 25 de març. Així, el dia de la marató ja coneixeré el recorregut de la meitat.

dijous, 23 de febrer del 2012

El matrimoni Arnolfini

Qui tingui el disc d'Els Amics de les Arts ja sabeu de què va. Per a més informació, la viquipèdia.

La vaga als serveis públics

Els beneficis de les vagues

Sempre que un sector públic vol fer vaga diu que la fa no en benefici propi sinó dels que en sortiran afectats. Posem el cas dels Mossos d'Esquadra, ara fa unes setmanes: no feien vaga o organitzaven molèsties només per unes millores salarials, no, sinó que la feien sobretot perquè nosaltres, els ciutadans, ens sentíssim en conseqüència més protegits. Un policia ben pagat és un policia més servicial. El truques, i ja els tens aquí. En canvi, si està mal pagat, el truques i triga una mica. O triga molt, depenent de com estigui de mal pagat o s'hi consideri.
O ara mateix la vaga anunciada pels conductors d'autobusos i metro coincidint amb la fira del Mòbil, la que més diners aporta a Barcelona i Catalunya. Els conductors reclamen set-cents euros que els deuen, però en realitat, escoltin-los bé, amb aquesta vaga que ens ha de deixar més arruïnats del que estem treballen per al nostre benefici i benestar. Amb els set-cents euros satisfets anirem amb metro i autobús amb una suavitat de conducció que semblarà que no circulem per terra sinó que volem amb una estora màgica. Ja m'hi veig.
Sí, ja ho sé: el sou digne és el major incentiu per a tothom qui en aquest món treballa. No ho discutirem pas. El que passa és que en aquests temps de retallades i sacrificis la gran majoria dels passatgers dels metros i els autobusos cobren de mitjana molt menys que els conductors que els condueixen i alguns agafen l'autobús i el metro per anar a buscar feina, que no en tenen i se'ls ha acabat el subsidi.
Que no es fiquin amb nosaltres ni vetllin tant pel nostre interès, que no ens els creiem. Nosaltres ja paguem impostos perquè els autobusos i els metros funcionin com han de funcionar i últimament hem patit una puja del bitllet que hauria de donar dret a circular amb uns vehicles d'or, plata i brillants, no després de la vaga sinó a partir d'ara mateix i per sempre.
Jo ara faré igual. El dia que vostès notin que aquests articles milloren i van a més, pensin que no serà per formació ni ofici ni traça ni talent sinó perquè m'hauran millorat el sou. Mentre això no passi s'hauran d'acontentar amb el que hi ha, i el que hi ha és això.



dilluns, 20 de febrer del 2012

XXV Marxa Anar-hi anant de Bonmatí

Diumenge 26 de febrer de 2012
XXV Marxa popular Anar-hi anant de Bonmnatí
Sortida a les 8.30h des de les escoles
Recorreguts a escollir

XXVIII Marxa popular de Santa Eugènia - Can Gibert del Pla

Diumenge 26 de febrer de 2012
XXVIII Marxa popular de Santa Eugènia - Can Gibert del Pla
Sortida a les 10 del matí des del pavelló de Santa Eugènia
Recorregut de 10 quilòmetres

dilluns, 13 de febrer del 2012

II Cursa Wellness Girona

Diumenge 19 de febrer de 2012
II Cursa Wellness Girona
Sortida a les 9.30h des del Centre Wellness Girona
Recorregut de 10 quilòmetres

ANUL·LADA

diumenge, 12 de febrer del 2012

Matinal de diumenge per les Gavarres

A les 10 del matí ens hem posat en marxa a mig camí de Fitor. Després de deixar el cotxe i a dos graus sota zero, hem començat a córrer - caminar per les Gavarres. Des dels Camps de la Cadena ens hem enfilat cap als dòlmens que hi ha per les Gavarres fins arribar al Falguerar. Des d'aquí hem anat a buscar el camí de Fitor a Fonteta i ens hem encaminat cap a l'església. Després de passar pel pou de glaç i per Can Cals, hem tirat camí amunt fins a Can Marinas, on ja es percep Fitor. Des d'aquí, un quartet d'hora fins al Mas Plaja i el cotxe. Un recorregut pel cor de les Gavarres per omplir els pulmons d'aire fresc. Us deixo l'enllaç del wikiloc. En total, més de 8 quilòmetres i mig.

divendres, 10 de febrer del 2012

Cursa de l'Albera - Espolla

Diumenge 12 de febrer de 2012
Cursa de l'Albera - Espolla
Sortida a les 10 del matí
Recorregut de 14 quilòmetres

dilluns, 6 de febrer del 2012

Vídeo de l'arribada a la mitja marató de Granollers

CorriendoVoy.com | Videos de Mitja Marató de Granollers [Granollers]

Us deixo el vídeo de la meva arribada ahir a Granollers. Us heu d'esperar fins a la meitat on va apareixent un paio amb samarreta vermella. El tapa un noi que va amb un globus, que marcava el ritme d'1h30m. No el vaig veure en tota la cursa, només al darrer quilòmetre. Crec que era jo el que li marcava el ritme. Però no ho digueu a ningú.

Fotos de la mitja marató de Granollers 2012

Les dues primeres fotos són de la sortida. Per si no em localitzeu, sóc l'únic que va amb samarreta de tires i guants de plàstic de gasolinera. La tercera és de la línia d'arribada. Estava gaudint del temps que em marcava el rellotge ...


diumenge, 5 de febrer del 2012

Estos Locos Que Corren

Classificació de la mitja marató de Granollers

Ja han sortit les classificacions de la mitja marató de Granollers. He acabat en la posició 952 d'un total de 7.826.

Mitja marató de Granollers: vint-i-cinquena mitja marató i millor marca personal

Avui era d'aquells dies que anaves a Granollers però no podies intuir cap mena de resultat final. La darrera mitja marató va ser la de Vic i, tot i tenir bones sensacions, va acabar com ja sabeu. I l'anterior, a Ripoll, vaig acabar a ritme de 4m30s i patint. Per tant, avui no sabia què passaria. A més, Granollers té l'inconvenient que els primers quilòmetres van de pujada i això sempre et pot passar factura al final.

A diferència d'altres anys, la sortida ha estat molt més esglaonada. Hi havia calaixos de temps i la sortida no ha estat tant caòtica i multitudinària com d'altres anys. Això ha fet que de bon principi anés a bon ritme. Com a Vic, els primers quilòmetres han anat caient entre els 4m10s i els 4m20s fins al quilòmetre 10, que era a La Garriga. Allà he passat aquest quilòmetre amb un temps de 43m22s, dos minuts menys que en l'edició de 2009, on hi tenia el rècord. Llavors he pensat que, si podia anar bé a la baixada, podria ser un bon dia. Al final, ha estat un gran dia. Aprofitant el pas per La Garriga, que aquest any era de baixada, he fet dos quilòmetres consecutivament a 4m04s (el 12è i el 13è). Aquí he vist que la millor marca personal era factible. Només havia d'anar a un ritme de 4m20s per aconseguir-lo. Però avui les cames anaven més lleugeres i els quilòmetres anaven caient a ritme de 4m10s i els darrers 5 a sota de 4m5s, arribant algun a sota 4. Finalment, he acabat fent rècord personal i baixar de la mítica xifra d'hora i mitja. Per tant, ja sóc sub 1h30m.

Us deixo el recorregut al wikiloc.
Aquest any, com a novetat, t'enviaven un sms amb els temps parcials als quilòmetres 5, 10, 15 i 20.
km5. 21:27
km10. 43:22 (segon 5.000 a 21m55s)
km15. 01:04:31 (tercer 5.000 a 21m19s)
km20. 01:24:52 (quart 5.000 a 20m21s)

dissabte, 4 de febrer del 2012

Retrats del fred

La piscina de cals pares, ben glaçada. Avui han arribat a -9º
El Montseny, per fi nevat


El Daró glaçat. Bé, les quatre basses que hi ha

divendres, 3 de febrer del 2012

La nevada a La Bisbal d'Empordà, en fotos

Els jardins de Torre Maria
Sota Torre Bisbal
Les Voltes

C/ Ample
Davant Catalunya Caixa

Plaça Carreras Dagas

Torre Maria, avui al matí