diumenge, 31 de juliol del 2011

Dia 19. Patejada per Sydney

Només ho podem definir com a patejada el que hem fet avui per Sydney. Més de 15 quilòmetres amunt i avall (segons el mapa i la seva escala) des del FishMarket fins a l'Òpera House passant pel Harbour Bridge, ChinaTown, el Hyde Park o el Circular Quay. 
De bon matí hem anat cap al Mercat del Peix de Sydney, on hem decidit que demà hi dinarem. A les 10.30 hem començat un free tour que ens ha portat per tots els racons de la ciutat fins a les 13.30. A més, a la zona de The Rocks feien una fira tipus Cuines del Món de Torroella i hem anat provat cosetes. Visita a l´Òpera House, passejada pel Harbour Bridge i esperar que es fes fosc per fotografiar la ciutat de nit. Retorn cap a l'hotel i falafel per sopar. I ara tocarà descansar, sobretot els peus.







Pat

Today has been a very good day in Sydney, however we can't feel really happy.
We are not seeing anymore Pat, yesterday she passed away and we will allways remember her.
She was who found her catalan family and came twice to our little country. It's for her that we are now in Australia. She made a link between relatives in Catalunya and in Australia.
It has been all faster that expected but now she's not in pain anymore. 
We will allways remember the brave woman who came to Europe to travel and to met her relatives. The brave woman who didn´t stop until she discovered what she want. And we will try to do what she said us last time we saw her at hospital "Enjoy as much as you can".


dissabte, 30 de juliol del 2011

Ben arribats a Sydney!

A les 2 de la tarda ens han vingut a buscar la Kathryn i en Ben per dur-nos a l'aeroport. Hem arribat a la conclusió que la meva barba de 20 dies provoca inquietud en les forces de seguretat. Quan vam arribar de fer un tros del Camino, em van escorcollar a Sants ja que pocs dies abans havien detingut un etarra a Burgos (d'allà on veníem) i, sembla ser, fotia pinta d'etarra. Doncs avui, a l'aeroport de Brisbane, després de passar el control de maletes, m'han fet un escorcoll per un control ... de terrorisme internacional! M'ha fet una gràcia ...

Després d'això, tot correcte. Hem arribat puntuals a Sydney, ens han portat fins a l'entrada de l'hotel, ens hi hem instal·lat i hem anat a sopar sushi. Després hem trobat una taverna irlandesa i, evidentment, ens hem fotut una gerra entre els dos (s'adjunta mostra gràfica). Ara estem connectats des de l'habitació amb wifi de l'hotel. Demà i dilluns toca visita intensa de Sydney. Però serà demà. Bona nit!





English post

Some of you have asked us to write some post in english. And today I'm doing it.

English post. It's funny because aussi people don't want to we called english, they say that they are not english, they are aussi or australian. Then english post it's not a post to talk about australian people.

A relative told us a story about this. He was travelling with his wife and they were in a organised trip. In this trip it was people from different nationalities. I don't remember why but the driver was calling people from their nationalities in order to go out, and aussi people were the last one. When it was only aussi people in the bus, the driver said "Now english people", and nobody went out, and some seconds later someone said "are you talking to us" and the driver said "yes" and they said "We are not english". For them their identity is a really important thing because they don't have lot of history and it's very hard to get a identity.

Since today I may write some posts, and I'll try to do it in english. This trip is very special for many reasons, and one of them is to improve our english, we have done an english course and of course we need to practise our writing, forgive me if I don't write in the best way and I do some mistakes.

Today we begin the second part of our journey, I hope it will be the best one, that's travelling around Australia! I feel so excited about this, and today night we'll arive to Sydeny! Everyone told us that's a great city.

Dia 18. Maletes fetes i cap a Sydney

Despres de llevar-nos hem acabat de fer les maletes (ahir les haviem deixades obertes, per anar-hi encabint les darreres coses) i ara estem preparant el dinar. A les 2 ens venen a buscar i anem cap a l'aeroport direccio ... Sydney! De fet, es un viatge curtet si el comparem amb els que vam fer el darrer cop ja que entre Brisbane i Sydney  no hi ha ni 1000 quilometres (es com anar de Barcelona a Madrid) i el trajecte dura encara no una hora i tres quarts. A les 4.10 sortim de Brisbane i abans de les 6 ja haurem arribat a Sydney. Llavors haurem d'esperar la maleta facturada, agafar un tren que surt de l'aeroport i et deixa al centre de la ciutat i buscar el nostre hotel. Esperem que tinguem prou temps per deixar-hi les coses i anar a fer un volt per Sydney i sopar alguna cosa.

Fins ara hem tingut internet al nostre gust. A partir d'ara, ja no ho sabem. En principi a l'hotel hi ha internet i podrem publicar alguna cosa pero no se si podrem penjar gaires fotos (no sabem com anira la velocitat de pujada ...). A partir de dimecres que ve, pero, tot canviara ja que durant el tour no se si ens podrem connectar gaire sovint. Pero per aixo encara queda. Esperem poder penjar alguna cosa avui al vespre dient que hem arribat be.

See you!

divendres, 29 de juliol del 2011

Mes curiositats (7)

  • La mimosa es la flor nacional per excelencia. Ara esta ben florida.
  • Si et passeges per llocs enjardinats o carris bici et trobes recipients on hi ha guardades bosses de plastic perque n'agafis quan el teu animal domestic ha de fer les necessitats. Aixi no cal que n'agafis de casa. El problema es que fas si no n'hi ha cap aprop quan el teu gos te ganes ...
  • La nadala es un arbust que el planten al jardi
  • Si algu vol comprar una casa a primera linia de mar, aquesta pot ser la vostra





Dia 17. Notes finals i preparar maletes per dema

Despres de 10 dies intensos de curs d'angles, avui ha arribat el darrer dia. Amb el diploma que ens atorga un nivell d'angles certificat per l'academia, hem anulat les targetes del tren per recuperar els diners i hem anat cap a casa per preparar les maletes per iniciar les veritables vacances. Tres dies a Sydney, deu fent una ruta pel Red Centre australia (Uluru, Alice Springs i Darwin) i quatre dies mes a Cairns. Pero aixo ja sera mes endavant. Per acabar la jornada, hem fet una passejada pels voltants de Birkdale.

PD. Gracies pels vostres comentaris al blog! Ens fan molt contents ja que veiem que algu ens llegeix!


Aquesta foto es de la mateixa platja que la que vaig penjar fa dies. Si us fixeu en l'anterior, l'aigua arribava fins al caminet. Hi ha unes marees espectaculars! De fet, aquesta platja es molt plana i es pot arribar caminant fins a una petita illa que es veu al fons.


dijous, 28 de juliol del 2011

Dia 16. Penultim dia de curs d'angles i tarda amb la Martina

Si, ja sabem que avui anem tard. Son les 11 de la nit i encara no haviem escrit res al bloc. De fet, ja haviem rebut alguna queixa ...
Avui tocava mati i tarda a l'escola, aprofitant les darreres hores de curs. Despres de les hores de la tarda, hem quedat amb la Martina, una professora italiana companya de la Linda que haviem conegut fa dos divendres quan vam visitar el High School. Despres de fer shopping per Brisbane i anar a la Post Office, la Martina ens ha recollit i hem anat cap al Mount Coot-tha, una petita muntanya que hi ha als afores de Brisbane des d'on es pot veure tota la panoramica. Pels barcelonins, seria com el Tibidabo. Despres hem anat a fer una cervesa (una XXXX, evidentment) i al final hem acabat anant a casa seva a sopar-hi. Pocs minuts despres d'arribar-hi, ha aparegut el seu home, en David, que venia de correr perque s'esta preparant per la marato de Brisbane que se celebra el dia 8 d'agost. Evidentment, hem parlat del running i de les coses tipiques que fan els australians. Durant la conversa, en David ens ha preguntat si erem catalans, perque ho havia llegit en una novela d'en Vazquez Montalban. A les 10 del vespre agafavem el tren i hem arribat a aquestes hores. Cansats, ens posarem al llit. Pero ha estat un dia molt ben aprofitat.

Grazie Martina i David!


Vista des del Mount Coot-ha

dimecres, 27 de juliol del 2011

El nostre sopar

Com ja hem dit abans, hem aprofitat la tarda turistica per Brisbane per comprar el sopar. Avui ha tocat sushi. De tonyina, de salmo i de gamba. Tot molt baratet. I us en donem una mostra grafica.
Una altra curiositat. A la botiga on venien el sushi (molt petita ella), hi havia fins a dotze xinesos treballant. Uns sis estaven mes a dins preparant i enrotllant el sushi, uns altres colocant-los a les plates i un parell venent. Aixo si que es treballar com un xino!

PD. Hi havia cua a la botiga. Bona senyal.


Mes curiositats (6)

  • A Brisbane, els carrers horitzontals tenen nom d'home i els verticals de dona.
  • Cada cop que veig escrit la paraula PEDESTRIAN em ve mal rotllo. Hi ha un cartell que posa ONLY PEDESTRIANS.
  • A Brisbane, i com passa a tota Australia, els edificis son nous. Com a molt tenen encara no dos cents anys d'historia. Pero han intentat fer edificis seguint estils classics com el grec, roma o gotic. Pero al costat d'aquests edificis hi trobem gratacels. Un gran contrast d'arquitectura.



Dia 15. Curs d'angles al mati i visita turistica per Brisbane a la tarda

Avui el tren ha arribat a l'hora i hem fet les classes del mati sense cap mena de problema. A les 11.45 hem deixat l'escola i hem anat a un parc que hi ha al costat per dinar amb altres companys de l'academia i mes tard hem fet una visiteta per la ciutat. Hem agafat un bus turistic gratuit (si, com ho sentiu) i ens hem passejat pels racons que encara no haviem vist. Evidentment hem fet una mica de visita comercial i al final nomes ha caigut el sopar: sushi.

Quina senyora nadala!

 On hem dinat, prenent el sol austral
 Quines garrapinyades mes bones!


dimarts, 26 de juliol del 2011

Dia 14. Retard amb el tren, resultats de l'examen i més English course

Algun dia havia de passar i ha estat avui. Per una averia en un tren a una de les estacions, hem hagut de girar cua i entrar a Brisbane per una altra línia, fet que ens ha provocat un retard d'una mitja hora. Hem arribat tard a classe i gairebé no ens deixen entrar. Quan hem arribat ja havien donat els resultats de l'examen i, una mica més tard, ens els han donat a nosaltres. He tret un 77/100 en l'examen nivell First Certificate i la Mireia 63/100 en el nivell de l'Advanced. Per tant, no està gens malament. Per la Mireia era el primer dia en el nivell Advanced i no ha desentonat gens. Per la meva part, si superaves els 75 punts passes directament al nivell Advanced però com que és la nostra segona i darrera setmana, em quedaré al nivell que estic. Al setembre, però, ja em prepararé pel First.

dilluns, 25 de juliol del 2011

Birkdale, el poble on vivim

Tot i que sempre diem que estem a Brisbane, en realitat no és així. És com si vius a Sant Dalmai però te'n vas de viatge a Los Santos de Maimona. D'on diràs que ets? O d'on vens, segons en Pelegrí Pelegrí Pelegrí. Doncs diràs de Girona. I si vas més lluny, de Barcelona (això sempre funciona si vols evitar dir Spain).

Doncs en realitat no estem a Brisbane sinó a Birkdale. De fet, Birkdale no és un  municipi sinó que seria com un poble. El municipi és Redland City i inclou suburbis com Birkdale o Thorneside. Birkdale seria Sant Dalmai i Redland City Vilobí d'Onyar, per entendre'ns.

No he trobat gaire informació sobre Birkdale. Només una entrada a la viquipèdia i poca cosa més.

Dia 13. Segon dia d'examen i excursió en bicicleta

Divendres vam fer la prova oral i avui ha tocat el reading, grammar, listening i writing. L'examen que he fet era un del First de fa uns anys i la Mireia un de l'Advanced. Demà sabrem les notes.

I després de dinar i arribar a casa, hem agafat les bicis i hem anat fins a Wellington Point i hem fet una volta també pel Moreton Cycleway.

http://www.abovephotography.com.au/misc/suburbs/Wellington-Point.jpg 


diumenge, 24 de juliol del 2011

Dia 12. Barbacoa

Aprofitant que ha estat el darrer diumenge que estarem a Brisbane (el proper ja serem a Sydney i marxarem de Brisbane un dissabte), hem fet una barbacoa a l'estil australià. Que quines diferències té amb les barbacoes de casa nostra? En primer lloc, la barbacoa no es fa amb foc sinó amb una planxa i amb gas. En segon lloc, cadascú es porta la seva carn. I, finalment, es fan uns postres més o menys generals per a tothom. Si ens fixem en el que beuen, hem begut una mena de vi blanc de poca graduació i cerveses, a més de les típiques coca-coles, això sí, amb ampolles de 1'25 litres i les de 2 litres amb una forma més ampla. Després de la barbacoa, una petita passejada per la platja per fer-ho baixar tot. Ja tenim menjar per tota la setmana perquè ens han deixat amanides, pastissos ...

PD. La truita de patata i ceba ha triunfat.
PD ´´. En Robert, el germà de la Pat, té un Pajero (de model de cotxe).










dissabte, 23 de juliol del 2011

Pizza per sopar i truita de patates i ceba per demà

Demà fem una barbacoa amb tots els parents de la Pat i nosaltres hem preparat un parell de truites de patata i ceba perquè la tastin. Com que no teníem ganes de fer el sopar, hem demanat unes pizzes a una pizzeria que hi ha molt aprop d'aquí. I no cal trucar per demanar-les perquè ho pots fer per internet! Per cert, una altra curiositat. Les llaunes de coca cola o les ampolles de cervesa són de 375 ml ... és que beuen més aquí?





I acabem el dia amb la posta de sol a Wellington Point



Surfers Paradise i Burleigh Beach

Avui hem fet una mica de guiri i amb la Linda i en Shane hem anat a Surfer Paradise i a una altra platja més tranquil·la anomenada Burleigh. Hem pogut veure surfistes i les típiques botiguetes. De fet, és com el nostre Lloret o Platja d'Aro.







Dia 11. Here we go!

D'aquí una estona marxarem cap a la Costa Daurada. Però no a Tarragona ... sinó a la Gold Coast, al sud de Brisbane. També s'anomena Surfer Paradise. Suposo que ja heu descobert què s'hi va a fer.

http://amazingtourismtraveling.com/wp-content/uploads/2011/02/srfer-paradise-gold-coast-beaches.jpg

http://blog.ratestogo.com/wp-content/uploads/2008/03/366861154_389695b298.jpg

divendres, 22 de juliol del 2011

Mes curiositats (5)

Havieu vist mai un arbre que visques al mar? Doncs n'hem trobat un a Australia. Passejant per la platja hem vist uns arbres al mig del mar. Com que estem en una mena de golf amb unes illes al davant, he pensat que no fos com una albufera i l'aigua fos dolsa. Li hem preguntat a una senyora que passejava el gos i molt amablement ens ha dit que son uns arbres (mangles) que viuen de l'aigua salada i que hi ha uns peixets que se n'aprofiten de les seves arrels per alimentar-se. Aixo si que es simbiosi!


Mes curiositats (4)

Durant la petita excursio que hem fet en bicicleta, hem trobat uns arbres que feien un fruit molt estrany? Algu sap de quin arbre es tracta i quin es aquest fruit?

Moltes gracies!