diumenge, 29 de novembre del 2009

en cinc minuts, l'zlatan ha fet més que l'henry en 45. Líders de nou.




XXVè Campionat de Botifarra de Sant Dalmai

Ahir va començar la festa major de Sant Dalmai amb el gran campionat de botifarra, que enguany celebrava les seves noces de plata. 152 parelles van disputar-se el títol de campió, que va anar a parar a una de les parelles més conegudes de Sant Dalmai.

això sí que seria un sorpasso dels grossos, segons una enquesta de La Vanguardia

Xavier Trias supera al alcalde Hereu



LA VANGUARDIA

XVI Marxa popular de Tordera

Diumenge 6 de desembre de 2009.
XVI Marxa popular de Tordera.
Sortida a les 8 del matí des del Poliesportiu municipal.
Dos recorreguts a escollir: un de 10 quilòmetres i un altre de 18.
Samarreta per a tothom.

dijous, 26 de novembre del 2009

Tradicions

Si tothom ha sortit aplaudint el nou calendari escolar, no seré pas jo qui el critiqui. No hi ha pas més dies de classe, ni un. Ni els professors faran més hores. Tampoc. El setembre vinent, els alumnes de primària i secundària començaran una setmana més aviat i, a canvi, tindran (o tindrem tots plegats, perquè si els nens fan festa nosaltres també) una setmana de vacances al febrer. A hores d'ara, jo no sé si tots els mestres, els pares i els alumnes ho veuen bé. Però posaria la mà al foc que els propietaris de pistes d'esquí sí. I, posats a fer, també posaria la mà al foc que d'aquí a uns anys això de la cavalcada de Reis passarà a la història. No sé ben bé per què, però Educació també ha decidit que l'endemà de Reis tota la mainada torni cap a classe. O el que és el mateix: que ara els regals, amb l'argument que els nens han de tenir temps per jugar-hi, ja no ens els portaran per Reis sinó que a poc a poc seran cosa del tió. Posats a carregar-nos tradicions, jo proposo que els regals ens els porti el Pare Noel. Ja que no podem copiar la tradició nòrdica de tenir uns bons resultats acadèmics, si més no copiem aquesta.

EL PUNT

JAP


EL PUNT

dimecres, 25 de novembre del 2009

comença la festa major de Sant Dalmai

Comença aquest dissabte la festa major de Sant Dalmai amb una celebració: el XXVè campionat de botifarra. A les 4 de la tarda però amb inscripcions de 40 € per parella a partir de les 3. Premis per a tothom ! I quins premis ...


fins on arribarem?

PP i PAR volen que el català es digui ‘aragonès oriental’

El Partit Aragonès (PAR) i el PP rebutgen anomenar català a la llengua que es parla a la Franja de Ponent i en la nova llei aragonesa d’ús, protecció i promoció de les llengües proposen que se’n digui “aragonès oriental”, com vol el PAR, o bé “modalitat lingüística local parlada a l’Aragó oriental”, que és el nom que proposen els populars.
El Partit Aragonès va més enllà i justifica aquesta peculiar denominació “no només per raons filològiques, sinó també històriques i psicològiques”, segons el portaveu d’aquesta formació, Javier Allué, encara que no ho va argumentar.

La nova llei separa els socis del govern, PSOE i PAR, i crea una nova majoria formada pel PSOE, la Chunta Aragonesista (CHA) i IU, favorables a una major presència, protecció i difusió del català, mentre que PP i PAR el volen limitar.

Les Corts d’Aragó van constituir ahir finalment la ponència parlamentària que haurà d’intentar un mínim consens en el projecte de llei presentat pel PSOE en solitari i analitzar també les 258 esmenes que tots els grups hi han presentat, entre les quals hi ha aquestes noves denominacions del català.

AVUI

divendres, 20 de novembre del 2009

algú es creu que el que no han fet en 30 anys ho faran ara en pocs mesos? Fins que no ho vegi no m'ho creuré

Els partits acorden tenir una proposta de llei electoral en només tres mesos

La nova llei electoral comença a caminar. La ponència del Parlament que ha d'elaborar el nou marc legislatiu català s'ha reunit aquest divendres per primera vegada. Els diputats volen anar per feina i s'han posat un termini: tres mesos per enllestir el text. L'objectiu és que la llei estigui a punt i aprovada abans que s'acabi la legislatura, a finals de l'any que ve. Els experts que han redactat la proposta han elaborat un ampli estudi en què tots els partits s'hi puguin sentir representats i amb el qual es pugui arribar al consens necessari per tirar endavant la llei. Els partits creuen possible arribar a un pacte de limitació de la despesa durant les campanyes aquesta mateixa legislatura.

TELENOTICIES

http://cms7.blogia.com/blogs/m/mo/mot/motrildigital/upload/20070511022317-vot.jpg

dijous, 19 de novembre del 2009

el client sempre té la raó ... o no



Si vostès s’hi han fixat, les eleccions a la UdG són una cosa realment complicada. Ho dic per això del vot ponderat. El vot dels professors doctors, tant si en votava un com si en votaven cent, suposava el 51% del total; i el dels estudiants, tant si en votaven deu com si en votaven deu mil, equivalia al 23% del total. O sigui, que en el cas hipotètic que un sol professor doctor anés a votar, aquest sol decidiria qui és el rector. Encara que en aquelles eleccions s’haguessin mobilitat deu mil estudiants. Dies enrere vaig preguntar a un dels candidats si ho trobava normal, això que el vot dels estudiants, votin els que votin, pugui valer sempre un 23% del total. «Doncs hi ha qui creu que encara val massa», em va contestar. I m’ho va raonar: «No hi ha cap hospital que quan tria el director ho posi a votació dels pacients». Ben mirat, té raó. Els estudiants, vist així, no deixen de ser mers clients. Em va recordar una ocasió quan, anys enrere, Sanitat va fer una enquesta de satisfacció als pacients ingressats en els hospitals catalans. Saben quina era la queixa principal? El menjar no els agradava. Ho vaig comentar amb el qui aleshores era el conseller del ram. «Si la principal queixa dels pacients és que el menjar no els agrada, tampoc anem tan malament», em va contestar. Ben mirat, també tenia raó. Vaja, que això que el client sempre té raó, suposo que ja ho saben, és ben relatiu.

EL PUNT

dilluns, 16 de novembre del 2009

Prova gràfica de la meva presència ahir a la mitja marató de Ripoll

Al centre - esquerra de la imatge, amb samarreta blava i malles negres. Tot just havíem creuat la via del tren, encara no al primer quilòmetre. Només en faltaven més de 20 ...

XXIV Marxa de Sant Andreu de Llavaneres

Diumenge 22 de novembre de 2009.
XXIV Marxa de Sant Andreu de Llavaneres.
Sortida a les 9 del matí des del Casal.
Recorregut de 14 quilòmetres.

Marxa popular d'Estanyol

Diumenge 22 de novembre de 2009.
Marxa popular d'Estanyol.
Sortida a les 8 del matí des de la plaça de l'Església.
Dos recorreguts a escollir: un de 13 quilòmetres i un altre de 18


diumenge, 15 de novembre del 2009

XXXI Campionat Internacional d'Atletisme de Fons del Ripollès

És a dir, la mitja marató de Ripoll. Per segon cop (la primera és de l'any 2002, amb un temps d'1h51m) he anat fins la capital del Ripollès per fer aquesta mitja marató. Encara que és una de les més fredes que es fan a Catalunya, els dos anys que hi he anat no ho han estat especialment. Avui, fins i tot, he acabat sortint amb samarreta de tires. Sort d'aquesta elecció, a 5 minuts de començar, perquè hem suat de valent. Fins a Sant Joan de les Abadesses tira cap amunt i el sol es notava. I un cop fet la meitat de la cursa, tot ve de baixada amb excepcions que acaben de cascar-ho tot. Però el genoll no l'he notat gaire i això ha estat el millor de la cursa. Ara, he acabat amb els quadríceps i els bessons ben carregats. Finalment, un temps d'1h37m49s a un ritme de 4m38s el quilòmetre i en el 264è lloc d'un total de 630, arribant ben bé davant del monestir. Això si, patint una mica. Si voleu veure les classificacions, les trobareu aquí.

http://www.latalaia.org/visitesc/imatges/ripoll.jpg

dissabte, 14 de novembre del 2009

ja ho deia una cançó molt antiga ... ciao venecia!

Venecia se queda sin venecianos

Venecia se queda sin venecianos. Sus habitantes se han convertido en un espécimen en peligro de extinción debido a las duras condiciones de vida entre los canales y por ello crecen las iniciativas para sensibilizar sobre la despoblación de la ciudad. El pasado 21 de octubre, la población de Venecia se colocó por debajo de los 60.000 habitantes, confirmando el rápido y paulatino crecimiento del éxodo de sus residentes, que eran 120.000 hace 40 años.

Los residentes luchan cada día con mil incomodidades: las ratas, las palomas, los precios excesivos, la basura y la invasión de los turistas. Muchas de las casas sufren la invasión de las ratas que con la subida de la marea se introducen en las viviendas por los conductos del baño, pero aún peor es la marea baja cuando los canales se secan y emanan un hedor insoportable.

Secchi explica que los precios de las casas en Venecia son desorbitados por lo que los jóvenes tienen que marcharse a las ciudades cercanas como Mestre y además vender la vivienda les resulta rentable por lo que los residentes ofrecen sus casas para que se construyan hoteles.

Para evitar que continúe el éxodo, los pocos que quedan piden a los políticos algunas medidas que frenarían la marcha de los residentes. Entre ellas, que se cese inmediatamente de abrir hoteles en Venecia, incentivos fiscales a los propietarios de casas que alquilen sus viviendas a venecianos y favorecer la compra de casas populares a aquellos que se marcharon de la ciudad para que puedan regresar.

LA VANGUARDIA



Venecia ha visto reducida su población a la mitad en 40 años
El número dos d'ERC al Parlament serà una dona

El president d'ERC, Joan Puigcercós, va dir-li no a Carod per ocupar el segon lloc a les llistes al Parlament. I no serà un home qui ocupi aquest lloc, sinó una dona. Així es pot interpretar el compromís del secretari general d'ERC, Joan Ridao, que vol "donar una entrada real de les dones en la política", incorporant a la futura llei electoral les llistes cremallera. Aquest sistema garanteix l'accés de les dones als llocs destacats de les institucions catalanes, estatals i europees, intercalant dones i homes en els deu primers llocs de la llista.
Ridao, que ha apuntat que sembla que als dos partits majoritaris ara els hi hagin "agafat les presses" per tirar endavant la Llei electoral, ha considerat que cal "aprofitar aquest context i aquesta crisi com una oportunitat per modificar aquesta llei". Per al republicà, la Llei lectoral ha de servir per aproximar l'elector a l'elegit, perquè hi hagi una relació directa entre vots dels partits i representació parlamentària i fer compatible la representació homogènia i equilibrada dels partits en tot el territori.

AVUI

Ja hi tornem a ser. Qui ha d'estar a les llistes, aquell que s'ho mereix per la feina ben feta i pel treball que fa o per ser part d'una quota? Això és acostar la política als ciutadans? Volem gent seriosa i honrada, no que compleixin quotes.

http://eltamiz.com/wp-content/uploads/2007/11/cremallera.jpg

divendres, 13 de novembre del 2009

només aconsegueixen les coses a través de pressions ... quina gentussa

Facebook tanca un grup catalanista per ofensiu

Més de 16.000 persones havien decidit expressar la seva catalanitat a través d'un grup de la xarxa social Facebook. S'havien adherit a Els Catalans No Som Espanyols. Però des de dilluns passat el grup ha estat eliminat.

Els administradors de la xarxa social, que ja compta amb 250 milions d'usuaris, van enviar un missatge als creadors del grup on se'ls comunicava que el grup havia estat clausurat perquè incomplia les condicions d'ús. "Entre d'altres coses, els grups ofensius, intimidatoris o obscens no estan permesos. També retirem els que ataquen individus o grups de persones concrets, o que anuncien un producte o servei", argumenta el text de l'organització.

Segons els seus creadors, Els Catalans No Som Espanyols "sempre s’havia caracteritzat pel seu tarannà dialogant amb tots els seus membres, fins i tot quan algun infiltrat s’hi adheria per fer-hi fressa o escarni". El creador Jordi Calls Pedrós explica que ho troba "molt injust" perquè ells seguien "un dels principis de Facebook: intercanviar idees".

Però no només això. Creuen que el tancament del seu grup es deu al fet que membres d'altres com Cataluña es España, amb 18.299 membres, o ¿A que encuentro 100.000 catalanes que opinan que Cataluña es España?, amb 9.665, van denunciar insistentment l’existència del grup catalanista i per això l’administració de Facebook va procedir a tancar-lo. De fet, en aquest pàgina defensora de la unitat d'Espanya, avui es comentava amb sornegueria el tancament del grup català.

AVUI

http://www.tcd.ie/disability/projects/DS3/images/facebook.jpg

dijous, 12 de novembre del 2009

el plaer està a les teves mans

La Junta d'Extremadura, governada pels socialistes, ha realitzat una campanya adreçada als adolescents titulada "El placer está en tus manos". O sigui, que deuen ensenyar als nens i nenes com se l'han de pelar. Si combinem això amb les dades d'atur que té la comunitat extremenya, podem arribar a la conclusió que els joves no treballen perquè se l'estan pelant? Aturats, però ben masturbats.


http://files.red10.com/canvas/2008/11/masturbacion.gif

divendres, 6 de novembre del 2009

Manel "En la que el Bernat se't troba".

Benach llança un toc d'alarma greu sobre la situació política

Nou toc d'alarma. Aquest cop, del president del Parlament, Ernest Benach. "Si no som capaços de reaccionar, la societat ens escombrarà", va advertir en una declaració davant la premsa de to institucional i aire dramàtic. Benach assegura que la política es troba en un punt d'inflexió "com mai fins ara" que exigeix una reacció, per la qual cosa va plantejar un paquet de mesures, entre les quals l'aprovació de la llei electoral. La iniciativa va provocar certa perplexitat entre alguns dels membres de la mesa de la Cambra que ahir es preguntaven com el president fa una declaració d'aquest tipus, a títol personal, i sense debatre-ho prèviament amb els grups. Als passadissos, PSC i ERC hi van expressar el seu suport, mentre ICV mostrava l'escepticisme que no quedi en paper mullat.
Ernest Benach durant la seva intervenció ahir al faristol del Parlament


AVUI

I si realment la societat vol escombrar els actuals partits polítics? No ho podem fer? Que sàpiga, som nosaltres el que decidim en democràcia. Ara, si tenen por a perdre les seves poltrones ...

TV3 - Polònia - Enregistrant el tema "Hem pillat molt"

dijous, 5 de novembre del 2009

això també forma part de la famosa manta que no s'ha d'aixecar?

"Aznar ha anat a les orgies del Berlusconi"

L'exconseller de Consum amb CiU, Francesc Sanuy, ha assegurat que l'expresident del Govern estatal, José María Aznar, va anar "a la Vila Certosa a les orgies del Berlusconi". En el programa 59 segons de Televisió Espanyola a Catalunya, Sanuy va assegurar que "el senyor Aznar va venir a Barcelona i va dir que nosaltres som una societat malalta. I llavors aquí li dic, 'macho, aquí t'atures'. Perquè tu -ha afegit Sanuy- ets conseller d'administració de la societat Centaurus, que és un fons corrupte d'alt risc, del qual a més l'han fotut fora per ineficaç i per incompetent, estàs ficat a la Fórmula 1 amb el teu gendre i has anat a la Vila Certosa a les orgies del Berlusconi, que t'han retratat igual, ets soci del Murdoch que ha declarat la guerra a l'Obama i estàs en una immobiliària que fot pisos a Sudamèrica des dels Estats Units".

E-NOTICIES

http://vilaweb.tv/files/200809/18_sanuy/sanuy.jpg

dimarts, 3 de novembre del 2009

Classificacions Cursa Ciutat de Banyoles

Si algú que va anar diumenge a la Cursa Ciutat de Banyoles i vol veure la classificació, la pot trobar aquí.

Us sona la piràmide oi?

A tots ens han ensenyat a l'escola la piràmide dels aliments. Els que estan situats a la seva base són aliments que hem de prendre cada dia i a mesura que anem pujant hem d'anar reduint-los. Doncs es veu que estàvem equivocats des de ben a baix. Segons Jaime Brugos, els hidrats de carboni (pasta, pa, cereals, arròs) es converteixen en greixos si no els cremem. Per tant, és bo menjar hidrats sempre que els gastem. Si fem vida sedentària, els hidrats de carboni es converteixen en greixos. Segons Brugos, a més, les cèl·lules estan compostes per greixos i proteïnes i són aliments que hem de potenciar (greixos insaturats, és clar, no bollycaos).

Però ara només falta que demà surti un altre nutricionista i digui una cosa totalment contrària ...


http://www.aula2005.com/html/cn3eso/06aliments/piramide2.jpg

dilluns, 2 de novembre del 2009

A Catalunya celebrem el Tot Sants amb castanyes i panellets. El Halloween i les carbasses ho deixem ben lluny.


XXVI Marxa popular de Maçanet de la Selva

Diumenge 8 de novembre de 2009.
XXVI Marxa popular de Maçanet de la Selva.
Sortida a les 8 del matí des del pavelló poliesportiu.
Recorregut d'uns 12 quilòmetres.