dimecres, 29 de juliol del 2009

Crònica des de Benasque

Tercer dia de vacances al pirineu aragonès i dues excursions. Ahir vam fer la ruta Batisielles - Estós, caminant al voltant de les sis hores i mitja. Avui, per fer-la més curta, hem visitat la vall de Remuñe amb els seus ibons. Demà toca anar al port de la Glera i veure quin cim fem. Però ara ens toca anar a sopar i degustar un Somontano que ens espera ... Fins la propera!

dilluns, 27 de juliol del 2009

XI Caminada nocturna per les Gavarres

Dissabte 1 d'agost de 2009.
XI Caminada nocturna per les Gavarres.
Sortida de 22 a 23.30h des de la Piscina de la Bisbal d'Empordà.

diumenge, 26 de juliol del 2009

Primeres vacances

A partir de demà, marxem uns dies de vacances a Benasque per gaudir d'una mica més de fresca i de natura. Seguirem informant des d'aquest bloc ... o no. Bones vacances!

http://www.pirineodigital.com/reportajes/destinos/benasque/2007/benasque.gif

http://antoncastro.blogia.com/upload/20080412095801-benasque01copia4jp.jpg

Cursa de Santa Cristina d'Aro

Pols, calor, xafogor i esprint constant. Aquests són els qualificatius de la cursa de Santa Cristina. I si afegeixes que s'ha tornat a passar per l'antic recorregut (aquest any no es passava per dins l'església de Solius ja que el Bisbat no ha donat permís) amb uns 800 metres més del que deia el programa i amb més pujada que l'any passat, doncs us ho podeu imaginar.

Finalment, recorregut de 8'5 quilòmetres amb un temps final de 35'23'', a un ritme de 4'09'' el quilòmetre. Al final, obsequi (per partida doble i per segon any consecutiu) d'una samarreta tècnica vermella.


A mi a-i-xò que a-ra ens fa-cin o-bres del TAV just al da-vant de l’e-di-fi-ci de la Fa-ri-ne-ra, que és la se-u d’El Pu-nt, no em pre-o-cu-pa gens. Re-sul-ta que a-ra, just al cos-tat, tam-bé ens es-tan fe-ent uns po-us de no sé qu-ants me-tres de fon-dà-ria per in-jec-tar-hi foor-mi-gó i, tot i que la tu-ne-la-do-ra en-ca-ra no es-tà ni mon-ta-da, a mit-ja tar-da, que és qu-an es-cric a-ques-t text, l’e-di-fi-ci ja tre-mo-la. Des de la mee-va tau-la no-to com vii-bra toot, pe-rò m’han diit que és noor-mal, i que no n’he de fe-er cas, que a-i-xò no és rees. Jo, ja hoo ve-u-en, es-tic mool-t traa-an-quil, i ti-inc ple-na con-fi-an-ça amb a-quee-sts see-nyors d’Aaa-dif, i pe-er ai-xò vu-ul aa-pro-fi-tar a-aquest es-pai que ti-in per dee-ma-nar-los que es-tii-guin tra-anqui-ls, que-e noo pa-sa rees, quee a-que-sts tre-mo-lo-rs soo-n de-el toot noor-mals. Que-e alloo de-el Ca-arm-el no tor-na-ra a pa-saar. Noo-em vee-u-en a mii moolt traaan-quil??

EL PUNT

divendres, 24 de juliol del 2009

a veure com surt ...

Ibrahimovic, el nuevo fichaje del Barça

Regals

Faig sobretaula amb uns quants i discutim això dels regals de la classe política. És una vergonya, coincidim a dir, que rebin tants regals i ho reconeguin amb aquesta impunitat. La qüestió és que un dels que ho diu i s'hi indigna és metge, i d'aquí a quatre dies se n'aniran ell i la seva família a un congrés d'aquests tan interessants que organitzen les empreses farmacèutiques. I un altre és, com jo, periodista. Treballa per a una revista i d'aquí a quatre dies se n'anirà de viatge a l'estranger –tot pagat, és clar– per fer un reportatge. I l'altre, que és empresari, feia poc que ens havia explicat que aquestes vacances aprofitaria per anar a veure un seu proveïdor que l'ha convidat a passar un cap de setmana en un hotel on han instal·lat el mateix marbre que ara ell vol comprar. Jo, trist de mi, que vaig aprofitant les USB que arriben de propaganda per reciclar-les i, no ho negaré, que rebo alguna panereta de Nadal –i quan dic Nadal em refereixo al 25 de desembre, i no al conseller–, no ho acabo de veure clar. Vaja, que em sembla que això dels regals és un terreny tan relliscós com complicat de legislar. Perquè no sé si és més greu el detall de l'empresari amb el polític, el de la farmacèutica que inverteix formant els metges o el del constructor que ensenya l'obra feta. I, sobretot, perquè, més que el volum o la quantitat, a mi el que em sembla punible és la intenció. I això, és clar, no deixa rastre.

EL PUNT

dissabte, 18 de juliol del 2009

XVI Cursa de Sant Maurici de Caldes de Malavella

Diumenge 26 de juliol de 2009.
XVI Cursa de Sant Maurici de Caldes de Malavella.
Sortida a les 8h30m del matí de l'Avinguda Països Catalans.
Recorregut de 8,1 quilòmetres.

XXIV Cursa de Santa Cristina d'Aro

Dissabte 25 de juliol de 2009.
XXIV Cursa de Santa Cristina d'Aro.
Sortida a les 19h de la Plaça Baldiri Reixac.
Recorregut de 8'3 quilòmetres.

divendres, 17 de juliol del 2009

no és un arbre de nadal ... sóc jo amb tot el que vam recollir el dia del Tour a Girona

Samarreta de l'equip Caisse d'Epargne, gorra Carrefour (premi de la montanya), penjoll per portar el mòbil, l'inflable de Festina per fer sorollet, llangonisses petites, clauers, globus, ampolles d'aigua, un vano, propaganda d'Euskadi, reflectant per la nit, barret blanc d'Skoda ... productes bàsics i necessaris vaja ...

dijous, 16 de juliol del 2009

Un aspirant de cada quatre aprova les oposicions del Departament d´Educació

Es van presentar 15.008 professors i mestres per 2.430 places de Primària i Secundària, que finalment han superat 3.709 aspirants

Tres quartes parts de les persones que es van inscriure a les oposicions que va convocar el Department d'Educació per obtenir una plaça a Primària o Secundària han suspès. Les han aprovat 3.709 de les 15.008 persones que aspiraven a una plaça pública en l'ensenyament públic de Catalunya, una xifra que representa un percentatge d'aprovats del 24,7%. No obstant això, no tots aconseguiran accedir al cos de funcionaris de la Generalitat, ja que el departament havia convocat 2.430 places repartides en diferents especialitats.
Els professors o mestres que hagin passat aquesta primera fase de selecció hauran de ponderar la seva nota amb els seus mèrits professionals. El 60% de la nota final de cada aspirant surt del resultat de l'examen aprovat, mentre que el 40% restant és l'experiència professional que cada professor ha pogut acreditar. Sobre la base d'aquests dos percentages, el Departament d'Educació pot establir una llista definitiva d'aspirants per accedir a la seva plaça en una escola o institut públic.

L'especialitat amb un percentage menor d'aprovats ha estat filosofia, on només el 14% dels professors de Secundària han aconseguit passar la primera fase de les oposicions. En concret es van inscriure per a aquesta examen 242 persones per només vuit places. I, finalment, les han aprovat 34 aspirants. Per darrere de filosofia, l'especialitat de geografia i història, amb un 15,76% d'aprovats ha estat la que percentualment ha sumat un major nombre de suspesos. De fet, va ser l'especialitat que més professors- 2.099- es van inscriure amb l'esperança d'aprovar els exàmens. No obstant això, només els han passat 331 aspirants per 250 places. Per tant, hi haurà 81 professors que no aconseguiran la seva plaça com a professor de Secundària de geografia i història tot i haver superat les oposicions. Per sota del 20% d'aprovats també trobem llengua castellana i literatura (17,6%), l'única on hi ha hagut menys aprovats que places tot i que s'hi van presentar 1.059 professors; orientació i educació (18,1%) i tecnologia (19,2%).

DIARI DE GIRONA


Com ha quedat tot això? Doncs que han entrat 240 persones de la meva especialitat i jo era el 248 ... M'he quedat a 0'05. A la tercera va la vençuda ... o això és el que diuen els que ho aconsegueixen a la tercera ...

I les darreres fotos

Aquest cop no tindreu cap queixa. Són, com diria en Molina, facilotes.


Solució a les fotos

La primera foto és, un altre cop, de la península d'Escandinàvia, però amb una escala més petita. La segona fa referència a la serralada dels Andes, a Amèrica del Sud. Pel que fa a la tercera, és, efectivament, l'illa d'Irlanda.

dijous, 9 de juliol del 2009

El Tour per Girona

La sortida oficial, davant de la Devesa

El pòdium on firmen els ciclistes

Una hora i mitja abans que passin els ciclistes, el carrer es converteix en un Carnaval. Carrosses i carrosses de patrocinadors van tirant a terra regals. Més tard us penjaré una foto on semblo l'arbre de nadal ...


Ja arriben !

Ja passen (el mallot groc al mig)


... i quinze segons després ja està tot