dimarts, 30 de setembre del 2008

el món està ben boig

Substitucions secundària a Girona

COSSOS DOCENTS DE SECUNDÀRIA

Relació d’especialitats amb indicació del número del primer aspirant disponible

per cobrir places vacants i substitucions



ESPECIALITAT

26/09/2008

133 ALEMANY EOI

2ns. Opcions

134 ARAB

31037

135 ITALIA

2ns. Opcions

192 FRANCES EOI

2ns. Opcions

193 ANGLÈS EOI

2ns. Opcions

195 CATALA EOI

2ns. Opcions

501 ADMINISTRACIÓ D’EMPRESES

24573

505 FORMACIÓ I ORIENTACIÓ LABORAL

17973

508 INTERVENCIO SOCIOCOMUNITARIA

17973

512 PROCESSOS DE FABRICACIÓ MECÀNICA

50639

515 PROCESSOS AGRARIS

19994

517 PROCES. DE DIAG. CLINICS I PROD. ORTOPROT.

23774

524 SISTEMES ELECTRONICS

51492

525 SISTEMES ELECTROTECNICS I AUTOMATICS

23826

601 CUINA I PASTISSERIA

54643

603 ESTETICA

74568

606 INSTAL.LACIONS ELECTROTÈCNIQUES

23541

609 MANTENIMENT DE VEHICLES

2ns. Opcions

611 MECANITZACIO I MANTENIMENT DE MAQUINES

54296

616 OPERACIONS AGRARIAS

25193

618 PERRUQUERIA

20995

619 PROC. DE DIAGNOSTIC CLINIC I ORTOPROTETICS

24113

622 PROCESSOS DE GESTIÓ ADMINISTRATIVA

23580

625 SERVEIS A LA COMUNITAT

18287

627 SISTEMES I APLICACIONS INFORMATIQUES

17932

715 FOTOGRAFIA

31129

720 MATERIALS I TECNOLOGIA: DISSENY

2ns. Opcions

725 VOLUM

2ns. Opcions

AN ANGLES

49483

CN BIOLOGIA I GEOLOGIA

6698

CLA CULTURA CLÀSSICA

18448

DI DIBUIX

24200

ECO ECONOMIA

24810

EF EDUCACIO FISICA

20609

FI FILOSOFIA

6077

FQ FISICA I QUIMICA

23714

FR FRANCES

22840

GE GEOGRAFIA I HISTORIA

14843

LE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA

23097

LC LLENGUA CATALANA I LITERATURA

22593

MA MATEMATIQUES

48234

MU MUSICA

Esgotada

PSI PSICOLOGIA I PEDAGOGIA

17973

TEC TECNOLOGIA

24606


AVUI

Llicenciatura en recerca i captura de bolets


Els boletaires refinen tècniques per despistar els aficionats



Es calcen les xiruques quan tot just han aparegut els primers rajos de llum. No obliden un petit piscolabis on no hi sol faltar el pa amb tomàquet i, sobretot, es pengen al braç el seu cistell de vímet, que serà el refugi del seu més gran tresor: els bolets. Amb l'arribada de la tardor, els boletaires ja han començat les seves recerques als racons més insospitats de la muntanya, petits llocs secrets que només els savis del bosc coneixen i que molts no estan disposats a compartir. Trobar bolets s'ha convertit en un esport de moda entre molta gent de ciutat que es desplaça a entorns rurals els caps de setmana. Per aquest motiu, els boletaires van perfeccionant, cada vegada més, tècniques per despistar els popularment coneguts com a pixapins.
Per Salvador Sabé, un gran boletaire de 50 anys de Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental), anar a buscar bolets és una tradició que forma part de la seva vida des que va aprendre a caminar, un ritual que comparteix amb la seva dona, Assumpció Tort, i que ha inculcat als seus dos fills, Sara i Jordi. Sabé, que és un linx a la muntanya, no fa de la seva passió un negoci, però reconeix la picardia de molts coneguts que viuen tot l'any dels diners que aconsegueixen a la tardor mitjançant la venda de bolets.
"Fan de tot per enganyar l'enemic", afirma l'expert en bolets. Els bons boletaires solen ser molt coneguts, sobretot si viuen en pobles petits. Per evitar la gent que, sense cap discreció, estan atents a la seva sortida de casa els dissabtes i els diumenges al matí per perseguir-los i descobrir on cullen els bolets, els buscadors experimentats se'n van al bosc en hores intempestives. Sabé afegeix que, per si de cas, fins i tot fan més voltes amb el cotxe "per despistar". L'expert de Palautordera també adverteix que els bons buscadors no van mai amb el seu gos. L'animal els restaria atenció i els podria delatar davant els aficionats.
Els boletaires són silenciosos al bosc i actuen amb molta cautela. Si deixen empremtes marcades al fang, alguns es dediquen a esborrar- les i, després de recollir un erol de bolets, tapen la zona amb fulles perquè no es noti que algú hi ha remenat. Si un dels invasors de cap de setmana els pregunten on poden trobar molts bolets, els guien amablement a un lloc on molt probablement no en trobaran cap.

EN FAMÍLIA
La família Sabé sol anar junta a buscar bolets. Encara que no els importi que la gent conegui els seus racons, entre ells també tenen unes consignes per anunciar una gran troballa sense fer molt enrenou. "Si li pregunto l'hora a Salvador significa que he trobat un erol de bolets", explica Assumpció Tort. Sara, que als seus 21 anys a més de tenir olfacte per als bolets és una gran pintora, opta per amagar el seu cistell si algú passa a prop. "Buscar bolets s'ha convertit en un esport de luxe", diu la noia. "El que no suporto, ja sigui gent de ciutat aficionada o experts, és que esgarrapin la terra del bosc, arrenquin tots els bolets sense discriminar i després llencin els no comestibles a la carretera o donin cops als arbres per fer caure castanyes, ja que aquest fruit s'ha de recollir de terra", confessa Sabé, i afegeix: "El pitjor és que a més a més hi ha molta gent que no respecta gens el bosc i hi llença escombraries".
L'expert de Palautordera explica entre rialles que el súmmum d'alguns boletaires és arribar al poble amb el cistell buit i no poder presumir de la seva mercaderia. Per salvar el seu fracàs, alguns tapen el cistell perquè no es vegi i altres l'omplen de fulles i escampen per sobre els pocs exemplars que han recollit.

MIRAR AL CEL, NO A TERRA
La vista cansada, les molèsties a les vèrtebres per anar mirant a terra i les cames carregades, juntament amb l'enyorança a l'arribar l'hivern, són els principals mals dels boletaires. Sabé creu que l'olfacte per als bolets és una cosa innata i que són pocs els que saben que per buscar-los "s'ha de mirar al cel i no a terra".

EL PERIODICO

Adaptar-se

l'apunt XEVI XIRGO

La pressió sobre els conductors fa reduir un 9% el consum de vi en el sector de la restauració. És el títol d'una informació que publicàvem aquesta setmana, en la qual restauradors, distribuïdors i productors es lamentaven de la situació i alguns auguraven un futur molt negre. És cert. Anar al restaurant i demanar vi s'ha convertit en un risc. Perquè, no sé per què, suposo que pel preu, quan demanes l'ampolla sempre sembla que tinguis l'obligació d'acabar-te-la, ni que siguis conscient que potser la darrera copa ja hi és de més. Per això, no acabo d'entendre que, vista la situació, a la immensa majoria de restaurants no serveixin vins (vins bons, vull dir) a copes, que la immensa majoria no tinguin ampolles de 35 o de 50 cl en comptes de la de 75 cl o, simplement, que allò d'endur-te'n l'ampolla mig plena no es practiqui amb normalitat. Mentre no facin això, per mi, productors, distribuïdors i restauradors ja es poden anar queixant.

EL PUNT

Marxa popular Palol de Revardit

Marxa popular Palol de Revardit.
Diumenge 5 d'octubre de 2008.
Sortida a les 9h del matí.
Recorregut d'uns 10 quilòmetres.

dilluns, 29 de setembre del 2008

Nomenaments de primària a Girona. Dimarts 30 de setembre


ACTE PÚBLIC

ADJUDICACIÓ DE PLACES VACANTS

SUBSTITUCIONS DE PRIMÀRIA


Lloc: C/Ultònia, 9-11, ent. 1a

17002 Girona

Dia: dimarts, 30 de setembre de 2008

I - Per les especialitats de: PAN, PMU, ALL, EES, INF i PEF

Hora: 10:00 h

Persones convocades: -mestres: tots (fins el núm. 69.999) **

-professors de secundària amb disponibilitat a primària de les especialitats:

· PSI: fins el 23202

· MU: tots (fins el núm. 69.999) **

· AN: tots (fins el núm. 69.999) **

II - Per l'especialitat de PRI

Hora: 12:00 h

Persones convocades: -mestres: tots (fins el núm. 69.999) **

** S'inclouen els mestres admesos a la llista provisional de la convocatòria de juliol de 2008



NOTES:

1) Només podran entrar a la sala les persones convocades per l’especialitat que s’estigui adjudicant.

2) Per problemes d'espai, només es permetrà l'assistència a l'acte públic a les persones convocades, prèvia presentació del DNI o l'autorització corresponent.

No es permetrà l'accés d'acompanyants a la sala.

Les persones convocades seran cridades per ordre de barem per tal d'accedir a la sala.

3) Els interins/substituts que el curs passat estaven adscrits a uns altres Serveis Territorials hauran de lliurar a l’acte públic una fotocòpia del DNI.

4) Les persones contractades per primera vegada hauran de lliurar als Serveis Territorials, els documents següents:

-Fotocòpia del NIF

-Fotocòpia de la targeta de la Seguretat Social (on hi consti el número d'afiliació com a titular).

-En cas de tenir fills, fotocòpia del llibre de família.

-Certificat mèdic original.

això sí que és una màquina de córrer

Haile Gebrselassie rebaja su propio récord mundial de maratón con un tiempo de 2:03:59

El atleta etíope rebaja su propia marca en 27 segundos

El etíope Haile Gebrselasie pulverizó hoy el récord mundial de maratón al correr la distancia en Berlín en un tiempo oficial de 2 horas, 3 minutos y 59 segundos.



CADENA SER

Fira de l'Avellana de Brunyola

Fira de l'Avellana de Brunyola. Dissabte 4 i diumenge 5 d'octubre.

Aquest dissabte i diumenge se celebra a Brunyola la Fira de l'Avellana. Però a més d'avellanes, aquest serà el segon any de l'Avellana Jove. I no s'estan de res ... Buskant Gresca, La Loca Histeria i Comet Blue. Totalment recomanat. Això sí, abrigueu-vos bé.



AVUI
Passa-ho!

MARICHALAR I LA INFANTA HELENA

Iu Forn

Ivostè possiblement es pregunti: "El que diu aquesta setmana la revista Época referit a unes persones de la família reial, ¿no mereix un segrest judicial o una petició de presó?".

Doncs és evident que no. A veure, per què no es pot dir (sense oferir cap prova) que un (encara) membre de la monarquia espanyola és cocaïnòman i que la seva (encara) dona al·lega aquest fet per aconseguir el divorci? I potser ara vostè afegeix: "Doncs a mi, això d'Época em sembla molt més greu que la famosa portada d'El Jueves, aquella que va segrestar un jutge i que va significar als seus autors una condemna per injúries a la Corona". Si vostè pensa això, segur que és antisistema, crema fotos o vagi a saber què fa de dolent a la vida. Época, dirigida pel mític Carlos Dávila, és un producte del grup Intereconomía (perquè se situï, aquests ciutadans -i mai millor dit- són la part extrema de la Brunete). Época, que basa la seva informació en "fonts familiars perfectament reconegudes per la revista", fonamenta els seus principis editorials en "una devoció per la llibertat i les institucions democràtiques, especialment per una, la Corona". O sigui que, prengui nota: 1) Época forma part del que aquí en diem "Madrit", l'eterna Espanya oficial que va guanyar la guerra, d'americana creuada amb botons daurats, de "un abrazo campeón, llámame y comemos" i que considera que el centre del món és el carrer Serrano; 2) per tant, diu el que diu des de dins del sistema, cosa que no és el mateix que fer-ho des de la traïdora Catalunya, poso per cas; i 3) si ho diu, en el fons és per fer un favor a ses Majestats, a qui tant admiren i aprecien (o més).

Que els advocats de la parella implicada qualifiquin la informació d'"injuriosa, calumniadora i atemptatòria a l'honor i la intimitat de les persones" és només un detallet sense importància que no ha de ser tingut en compte per la potent maquinària de l'Estat. Només faltaria.

AVUI

diumenge, 28 de setembre del 2008

Festes de la Mercè'08

Dimarts passat, vigília de la Mercè, els Rompeko boys and girls van celebrar una festeta a l'Escorial. A destacar el nou descobriment: a falta d'Old Thames, proveu el Three Kingdoms ... I després del sopar, cap a Plaça Catalunya una estoneta (on hi havia en Sisa) on ens van fer una foto uns senyors molt simpàtics d'una web (adjuntada al final). I també un petit cartell trobat a l'ascensor del pis, on un veí estava força empipat amb la pudor de pixat de gos que feia ...

El que hi vaig trobar a faltar és el típic got de barraques. Molta Barcelona, molt Visc a Barcelona, molt Barcelona posa't guapa ... però el terra està fet una merda perquè tothom fa botellón o compren cerveses als ambulants que corren per allà. I evidentment, les llaunes i els plàstics per terra. Quines contradiccions ... on era la senyora Mayol?





malgrat les bengales, tres punts més al sarró



Els socialdemòcrates austríacs guanyen les eleccions amb els pitjors resultats de la història

Els dos partits de la ultradreta són els únics en augmentar el suport

El Partit Socialdemòcrata Austríac (SPÖ) ha guanyat els comicis d'Àustria, però ho ha fet amb el pitjor resultat de la seva història. Els únics que han augmentat el suport popular han estat els dos partits d'extrema dreta: el Partit Liberal (FPÖ), de Heinz-Christian Strache, i l'Aliança per al Futur d'Àustria (BZÖ), de Jörg Haider. Segons la televisió pública del país, el SPÖ ha obtingut el 28,6% dels vots, seguit del Partit Popular, amb un 25,1%.

Els socialdemòcrates han obtingut els pitjors resultats de la seva història en perdre gairebé set punts percentuals respecte les eleccions del 2006. Per la seva banda, el Partit Popular ha perdut nou punts.

Finalment, doncs, els electors han castigat el govern per la crisi política, originada pel trencament, el juliol passat, de la coalició entre socialdemòcrates i populars i que va obligar que es convoquessin eleccions anticipades.

Els dos partits d'ultradreta han aconseguit recollir els vots de càstig al govern i, entre tots dos, ha aconseguit prop del 30% dels vots. El Partit Liberal ha pujat d'un 11% a un 17,9% i l'Aliança de Jörg Haider, ha passat del 4,11% de fa dos anys a l'11,9%. Els dos partits ja han dit que no s'unirien per a formar un govern, una tasca que es preveu difícil tenint en compte els repartiment del 183 escons.

VILAWEB

Tònica general europea o una simple excepció?

EL PUNT

dissabte, 27 de setembre del 2008

Em sua l'Estatut

Aquesta és, realment, la cançó de l'estiu. No és que ho volguessin saber tot sobre tu. De fet, els hi rellisca força. Com l'estatut.

Mobilitat sostenible

l'apunt

XEVI XIRGO


Si els dic que això de la Setmana de la Mobilitat Sostenible a mi em sembla una autèntica collonada suposo que no els vindrà pas de nou. Perquè em sembla que els ho dic cada any. Però com que ningú no em fa cas i ho continuen organitzant (no es preocupin, això també em passa amb altres coses), insistiré. Vostès creuen, de veritat, que tancant quatre carrers al trànsit, fent una bicicletada popular, pintant quatre murals o fent una cursa de transports que és un tip de riure ara de cop tots anirem a peu o en bus? Els organitzadors s'hi esforcen i ho fan a fi de bé, ja ho sé. I és cert que cada cop tots estem més conscienciats de la necessitat d'anar a peu. Però tampoc cal que em prenguin el pèl dient-me que és gràcies a la Setmana de la Mobilitat Sostenible. No dubto de la bona fe dels qui ho organitzen. Però de la necessitat de deixar el cotxe a casa n'hem pres consciència gràcies a un munt d'altres coses: la necessitat de fer salut, les obres que col·lapsen la ciutat, els problemes per aparcar o els radars que ens han plantat a les carreteres... I saben quan és que em consciencio d'anar a peu, molt més que si féssim tres Setmanes de la Mobilitat Sostenible juntes? Cada cop que vaig a omplir el dipòsit.

EL PUNT


EL PUNT
Passa-ho!

ENS HAN VENUT UNA RENTADORA AVARIADA

Iu Forn

Fins no fa gaire teníem una cuina que no era cap meravella però, sap que passa?, que ja ens hi havíem acostumat. Sí que volíem fer reformes, i tant, però ho havíem deixat per impossible. Tenim clar de fa molt que mentre visquem on vivim, no hi ha res a fer. Paguem una barbaritat a la comunitat i no tenim dret a conserge, ni a ascensor, ni a parabòlica. Uns veïns utilitzen la nostra plaça d'aparcament com a traster i diuen que no som solidaris. S'espatlla una bombeta i no ens la deixen canviar. Quan toca pintar, fan tot l'edifici menys el nostre replà...

Total, que un dia vénen els amos del pis i ens diuen: "La cuina necessita una reforma (digui'n cuina, digui'n nou Estatut). Quedarà àmplia i amb molta llum. Ja veureu quins mobles i quin paviment. I res de marbre, silestone". I què va passar? Que les obres van ser eternes i que de tot el que ens havien promès, res de res, perquè la comunitat de veïns diu que si fem una cuina nova es trenca l'harmonia de l'edifici.

"Però, mira, almenys tindrem electrodomèstics nous", vam pensar. I arriba el 9 d'agost, dia que ens havien de dur la rentadora (digui'n rentadora, digui'n finançament). I res. "Escolti, que la rentadora anava inclosa en la reforma pactada", vam protestar. Resposta: "Ui, no tinguin pressa. Mentrestant, facin servir la que tenen i no emprenyin". Però resulta que vam posar a rentar un jersei talla XL (digui'n 4.000 o 5.000 milions d'euros de millora) i el vam treure encongit a 3.500. I a la segona rentada ja ens ha quedat convertit en 1.750. Ara ja no gosem tornar-hi perquè al final serà petit fins i tot per a nadons de dos mesos.

Conclusió: Estem farts que ens prometin pisos de somni i al final acabem sota un pont. Sisplau, no ens maregin més. Això d'ara és una immensa pèrdua de temps i de diners que no porta enlloc. O marxem de l'edifici, però de veritat no de boca, o ens hi quedem definitivament, però posant els veïns a lloc.

AVUI

divendres, 26 de setembre del 2008


L'actor Toni Cantó, amb Ciutadans

Ciutadans anuncia que la lectura del manifest que tindrà lloc al finalitzar la manifestació del pròxim diumenge 28 a Barcelona, sota el lema 'No a la imposició lingüística en les nostres escoles', correrà a càrrec del periodista i escriptor Arcadi Espada.

Així mateix, la marxa que ha estat organitzada pel partit -a la qual s'han unit PP i Unificación Comunista de España- contarà amb la presència de l'actor Toni Cantó, com conductor de l'acte final de la manifestació, en el qual intervindran portaveus de les diferents organitzacions cíviques que participaran en la manifestació. També ha confirmat la seva presència en la marxa l'escriptor Iñaki Ezquerra. Toni Cantó, nascut a València, protagonitza actualment la sèrie '700 Euros: Diario secreto de una call girl' a Antena 3. Ha protagonitzat pel·lícules como l'oscaritzada 'Todo sobre mi madre' d'Almodovar o la sèrie cómica '7 Vidas'.

E-NOTICIES

Dues coses a destacar. La primera; és bo que la gent es desenmascari. Segon; us heu fixat quins partits s'han unit a la manifestació? El PP i un partit comunista espanyol. Ja ho diu aquella frase: el més semblant a un espanyol de dretes ... és un espanyol d'esquerres.

a veure quan tarda a tornar a pujar ...


EL PUNT

i quan fa que no menja carbassó? i que veu un got de Trina?


El cantant de Tokio Hotel lamenta que fa tres anys que no besa una noia

El cantant i líder del grup Tokio Hotel, Bill Kaulitz, es lamenta que fa més de tres anys que no besa una noia, en l'edició de la revista alemanya Bravo que surt avui a la venda.

"Això m'entristeix per complet. Tinc 19 anys i ho trobo molt a faltar", apunta l'ídol d'adolescents de tot el món, famós per portar els ulls maquillats, les ungles lacades en negre i el cabell encrespat.

El jove, que ja va declarar a la revista fa sis mesos que feia dos anys que no tenia parella, admet que no ha tingut molta sort des d'aleshores. "No se'm dóna bé lligar", comenta.

EL PERIODICO

dijous, 25 de setembre del 2008

FILIPPO LANDINI - VIU-LA

Festa major de Riudellots de la Selva

Festa major de Riudellots de la Selva. Del 13 de setembre al 5 d'octubre de 2008.

Divendres 26 de setembre. Miquel del Roig, Whisky'ns, Buscant Gresca i Gaspatxo.

Dissabte 27 de setembre. Hotel Cochambre i DJ Tarantino.


EL PUNT
Passa-ho!

NO ERA TENIS, ERA NACIONALISME

Iu Forn

Semifinal de Copa Davis Espanya - Estats Units. Abans de sortir a la pista, amb els colors de la bandera espanyola a l'equip (això no s'havia vist mai al tenis), els jugadors cantaven "yo soy español, español, español". A les grades, el crit de guerra era "España, España". Pregunta: això és nacionalisme? Resposta: noooor!!! Si ho fes un equip català, llavors sí. Només cal llegir les cròniques de la Brunete l'endemà dels partits de costellada de la selecció catalana de futbol.

És que quan ho fan ells ni es plantegen que ho sigui. Ho troben natural, sobretot ara, que triomfa com mai el neoespanyolisme esportiu. Aquesta ideologia, que també podríem anomenar paugasolisme, està basada en una barreja perfecta de nacionalisme i màrqueting de l'èxit. La forma definitiva l'hi va donar la cadena Cuatro durant l'Eurocopa. La confirmació va ser durant els Jocs amb el famós anunci en què Gasol deixava anar dues perles guionades per la marca esportiva que ensuma millor les noves tendències: "Ser español ya no es una excusa, es una responsabilidad" i "Está bien conseguir que tu país te admire, pero es mejor lograr que el mundo admire a tu país". Fiquem-nos-ho al cap, agradi o no, ho vulguem reconèixer o no, milions de persones (sobretot joves) veuen en el català Gasol i en el mallorquí Nadal les icones d'una nova forma de ser espanyol a través de l'esport. I sap per què? Perquè guanyen. Quan comencin a perdre, s'haurà acabat el negoci, però mentrestant...

I mentrestant, nosaltres què fotem? Doncs demanem a Gasol que baixi del núvol de l'èxit i es comprometi amb la nostra causa. A canvi de què? D'una barretineta i un tortellet i d'aconseguir el reconeixement de la selecció catalana de burxar-se el nas als semàfors. El món va a 500 per hora i nosaltres, per no gastar i pel "ai nena, voools dir? Ves què diran", anem amb un Gordini. Escolti, i si, per un cop, deixéssim de ser tan patètics?

AVUI

Per això ens hem gastat 15 milions d'euros? Que m'hi posin a mi, i alguna cosa més faré ...




dimecres, 24 de setembre del 2008

Nomenaments de primària a Girona. Dijous 25 de setembre.

Acte Públic Primària

Dijous 25/09/2008 NO es farà acte públic.

El que resta de setmana es cobriran les substitucions per telèfon.

El proper acte públic serà el dimarts 30/09/2008.


AVUI
Pel darrere

El segon dia

Avui és el segon dia de col·legi i, com els passa a tots els segons, no li faran ni punyeter cas. Ni una línia de diari li dedicaran. Ni un minut de televisió.
Albert Om

Connexions en directe, reportatges, debats, declaracions, entrevistes, arriba un moment que, el primer dia de col·legi, ens excitem més els periodistes que els mateixos nens i nenes que comencen les classes. Si la cosa continua així, els alumnes de P3 -davant la incapacitat per atendre tots els mitjans de comunicació que ho sol·liciten per separat- hauran de fer com els futbolistes: habilitar una sala del centre escolar, buscar patrocinadors per omplir-la d'anuncis i fer una roda de premsa abans i després d'entrar a les aules. Alguna pregunta més? No? Doncs, gràcies a tothom. Demà a les 9, classe.

I demà és avui, però avui els periodistes ja deixem tranquils nens i nenes, mares i pares, professors, caps d'estudis, directors generals i consellers del ram, perquè el segon dia ja no és notícia. La rutina no ven. Ven l'emoció de la novetat, els nervis del descobriment. Per això, les segones parts d'una pel·lícula no són tan lluïdes, com tampoc no ho són unes segones noces. Per això, tampoc no solen sortir bé les segones oportunitats que dónes a una parella.

Feu la prova: trobareu molt poca gent que tingui el 2 de número preferit. Ningú no vol ser segon de res. Qui es recorda del segon nòvio o del segon petó? Mentre que el primer no l'oblides mai, el segon l'ignores per sempre més. El primer home que va a l'espai s'emporta tota la glòria. El segon fa la mateixa proesa, però ningú no li reconeix. Potser per això, des de l'any 1969, cap altre home no ha tornat a trepitjar la Lluna: per no haver de ser el segon. S'ha de ser el primer president negre dels Estats Units, la primera dona ministra de Defensa d'Espanya i el primer president de la Generalitat d'origen andalús. Ser el segon ja no serveix de res. En màrqueting, hi ha una regla sagrada: és preferible ser el primer que no pas ser el millor. Al contrari del que diu la ranxera, el rei no és qui sap arribar, sinó qui arriba primer.

El número 2 té tota la pressió del número 1 i cap dels seus reconeixements. Té la glòria massa a prop per no envejar-la. Ho acabem de veure als Jocs Olímpics: està més content el medallista de bronze per haver entrar al podi pels pèls que el medallista de plata, a qui se li ha escapat l'or a l'últim instant.

Quedar segon és la derrota que fa més mal, perquè el segon és el primer dels perdedors.

AVUI

dimarts, 23 de setembre del 2008

Marxa popular Platges de Lloret

Marxa popular Platges de Lloret.
Diumenge 28 de setembre de 2008.
Sortida a les 8h del matí.
Recorregut d'11 quilòmetres.

Festa major de Sils

Festa major de Sils. Del 25 al 28 de setembre.

Dissabte 27 de setembre. Pastorets Rock, Boikot i Dekrèpits.

Marxa popular El Pilar. Girona.

Marxa popular El Pilar a Girona.
Diumenge 28 de setembre de 2008.
Sortida a les 9h del matí, davant de la caserna de la Guardia Civil.
Recorregut d'uns 10 quilòmetres.
Esmorzar per a tothom a l'arribada.

EL PUNT

Marxa popular de Madremanya

Marxa popular de Madremanya.
Diumenge 28 de setembre de 2008.
Sortida a les 8h del matí.
Dos recorreguts a escollir: un de 10 qm i un altre de 20.

dilluns, 22 de setembre del 2008

Nomenaments de primària. Dimarts 23 de setembre

Lloc: Edifici Pericot (C/ Tuyet Santamaria, 35)

Localitat: Girona

Dia: dimarts, 23 de setembre de 2008

Hora: 11:30 h

Especialitats convocades: TOTES

Persones convocades: -mestres: tots (fins el núm. 69.999) **

-professors de secundària amb disponibilitat a primària de les especialitats:

· PSI: fins el 22545

· MU: tots (fins el núm. 69.999) **

· AN: tots (fins el núm. 69.999) **

** S'inclouen els mestres i professors admesos a la llista provisional de la convocatòria de juliol de 2008.



NOTES:

1) Només podran entrar a la sala les persones convocades per l’especialitat que s’estigui adjudicant.

2) Per problemes d'espai, només es permetrà l'assistència a l'acte públic a les persones convocades, prèvia presentació del DNI o l'autorització corresponent. No es permetrà l'accés d'acompanyants a la sala.

Les persones convocades seran cridades per ordre de barem per tal d'accedir a la sala.

3) Els interins/substituts que el curs passat estaven adscrits a uns altres Serveis Territorials hauran de lliurar a l’acte públic una fotocòpia del DNI.

4) Les persones contractades per primera vegada hauran de lliurar als Serveis Territorials, els documents següents:

-Fotocòpia del NIF

-Fotocòpia de la targeta de la Seguretat Social (on hi consti el número d'afiliació com a titular).

-En cas de tenir fills, fotocòpia del llibre de família.

-Certificat mèdic original.