dissabte, 30 de desembre del 2006



Sadam Husein, ejecutado en la horca

El ex presidente de Iraq Sadam Husein fue ahorcado hoy junto con dos de sus antiguos asesores, incluido su hermanastro Barzan al Tikriti, confirmó Mariyem Al Rais, la asesora del primer ministro iraquí. "Enhorabuena a todos los iraquíes, el criminal ha sido ejecutado", afirmó Al Rais en declaraciones a la televisión estata Al Iraquiya. La emisora afirmó, según un comunicado oficial, que el primero en ser ejecutado fue Sadam, seguido por Barzan y el último fue Auad al Bandar, ex juez. El gobierno ha difundido fotografías de Sadam tomadas en la ejecución del ex presidente y tras la muerte de éste, cuando ha sido envuelto con una sábana blanca.

LA VANGUARDIA

On són els contraris a la pena de mort? O només depèn de qui s'executa? O tots moros o tots cristians.
La Generalitat finançarà el cent per cent de les operacions de canvi de sexe a partir del 2008

La Generalitat començarà a finançar, aquesta legislatura, les operacions de canvi de sexe, segons ha assegurat la consellera de Salut, Marina Geli. La Seguretat Social en subvencionarà el 100% del cost, tot i que s'estudiarà cada cas detalladament. L'Hospital Clínic de Barcelona ja disposa d'una unitat especial preparada per portar a terme aquestes operacions, que podrien començar a partir del 2008. A Espanya, només Andalusia finança aquest tipus d'intervencions, tot i que Aragó i Extremadura també preveuen fer-ho.


Ho trobo molt bé. Però em pregunto una cosa. Per què s'ha de finançar aquestes operacions i en canvi el dentista no? O l'oculista? I les llistes d'espera? I les famoses ambulàncies que han hagut de treure perquè no eren segures? I la falta de metges i infermers? I un llarg etcètera. I si algú se sent vaca i vol mamelles de 10 quilos i una cua per espantar mosques també li finançaran? Ja ens assemblem cada cop més a Andalusia.

dijous, 28 de desembre del 2006

La primera foto és del maig de l'any passat. La segona del gener. La tercera del febrer, les dues següents de l'abril, la següent de principis de juny i l'altra de mitjan juliol, fent una petita prova que no durarà ni dues hores més perquè amb la calor ja se m'estarrufa un altre cop i la última de principis de novembre ... s'admeten comentaris ... de tot tipus
















most wanted

MOST WANTED (millor alive que dead)




26 anys
1'74, complexió forta
Se'l veu força sovint per l'aeroport


Nota de l'editor

Com ja haureu pogut comprovar, les notícies en què apareixien Zidane i Beckham són innocentades. És que l'editor d'aquest bloc és molt de la broma, del món de la faràndula.
EL PUNT

La boira provoca la cancel·lació de vols a l'aeroport de Girona per segon dia consecutiu

Centenars de persones han hagut de passar la nit a l'aeroport Girona-Costa Brava, a conseqüència d'una espessa boira i dels poc eficaços sistemes d'abalisament, que no permeten operar als avions amb falta de visibilitat. Avui, per segon dia consecutiu, s'han hagut de cancel·lar vols, un total de 8, cosa que ha afectat uns 1.500 passatgers.

A primera hora del matí, la boira que hi havia fora de l'aeroport ja feia pressentir que la jornada d'avui continuaria marcada pels retards i les cancel·lacions. Ahir, 900 passatgers ja es van haver de quedar a terra, i molts han fet nit a l'estació. Alguns han intentat dormir i altres passar l'estona amb entreteniments diversos, però esperant que avui tot se solucionés i poguessin agafar un avió.

Però aquest matí els problemes continuaven. I a l'aeroport es concentraven els que hi havien passat la nit i els passatgers dels 8 vols que s'han anat cancel·lant fins a les 11, unes 1.500 persones. Cinc vols més han hagut de ser desviats a Perpinyà. La cua a la taquilla de reclamacions feia gairebé la volta a la terminal. Per als passatgers, dues opcions: o el reintegrament del bitllet o la recol·locació en altres vols. Això sí, amb la possiblitat de no trobar places lliures fins d'aquí a dos dies.

Segons la companyia Ryanair, si les condicions meteorològiques i l'ocupació de la seva flota ho permeten, es portarà un avió extra fins a Girona per poder traslladar els passatgers que s'han quedat sense vol.L'aeroport de Girona ja disposa d'un sistema antiboira, però només permet fer operacions si la visiblitat és superior als 800 metres. L'any que ve, però, començaran les obres per instal·lar-hi un sistema que permetrà volar amb una visibilitat de tan sols 200 metres i que suposarà una inversió d'11 milions d'euros.


Si ajuntem un aeroport que per molt que hi passin més de 3 milions de passatgers a l'any és un aeroport que no està preparat i una companyia aèria de baix cost, passa el que passa cada hivern. A la mínima que es posa la boira a l'aeroport, els avions no poden aterrar o enlairar-se perquè els mecanismes de visibilitat no són els adequats. I quan s'han de cancelar vols, Ryanair ofereix dues opcions: o retornar els diners (0'99 euros per vol, o 2'99, ja que les taxes no es tornen) o oferir-te una plaça en un avió de no se sap quin dia. Ja se sap que quan no hi ha problemes Ryanair és una molt bona opció, però quan passa alguna cosa tots a córrer i a queixar-se. I dormir a la terminal.

La FIFA vuelve a recontar el FIFA World Player y se lo otorga a Zidane

Zidane ha sido declarado este jueves nuevo FIFA World Player, tras un error en el recuento que concedía el premio a Fabio Cannavaro. El entorno del ex jugador del Real Madrid pidió el martes un nuevo recuento de los votos de seleccionadores y capitanes en los que elegían a los tres mejores futbolistas del año y, este jueves, la FIFA ha hecho oficial el resultado real. El máximo organismo internacional reconoció su error y comprobó que el que más votos obtuvo fue Zidane y no el central italiano.

Asi, Zidane recibirá este sábado 30 de diciembre el galardón en una 'miniceremonía' en Mónaco. Cannavaro, ganador del Balón de Oro de 2006, devolverá el máximo galardón y tendrá que conformarse con el segundo premio. Ronaldinho, que no ha visto variada su posición tras el nuevo recuento, fue el tercer jugador más votado.

beckham al barça


Laporta tiene atado a Beckham

David Beckham jugará a partir de la próxima temporada en el Barcelona. El jugador del Madrid, que a partir del próximo día 1 de enero es totalmente libre para negociar su futuro, ha confesado a sus allegados que ya ha llegado a un acuerdo con Laporta para llegar al Barça con la carta de libertad.
David acaba contrato con el Madrid el próximo 30 de junio y hasta el momento ha rechazado las ofertas de renovación que le ha presentado Ramón Calderón y hace tiempo que ha decidido irse de Madrid. A su mujer Victoria no le seduce la idea de irse a New York o a Japón y prefiere vivir en una localidad donde pueda encontrarse con más compatriotas suyos, pues echa de menos el ‘glamour’ de su país. En este sentido, los asesores de Beckham están buscando un bonito aparthotel para la pareja y sus tres hijos en la zona de la costa catalana que va de Calella de la Costa a Lloret de Mar.
Al llegar con la carta de libertad, el Barcelona se permitiría el lujo de pagarle a David más de seis millones netos por temporada, una cifra que se vería compensada con las ventas en merchandising.Con el fichaje de Beckham, el Barcelona asestaría un golpe definitivo al resto de grandes clubs europeos en la lucha por controlar el mercado asiático, ya que uniría en el mismo club a Ronaldinho y al icono inglés.
Leo Miyagata, el niño llorón de Tokio, en la carta que dirigió a Laporta pidiéndole que el Barça volviera a Japón para ganar la Intercontinental, también le comentó que le gustaría que ficharan a Beckham, ya que el inglés es el ídolo de su hermana.Los ejecutivos de marketing del Barça vieron el filón y el fichaje ya es un hecho.

Además, se le da un golpe al Madrid que pierde el mercado asiático y ahora será el Barça el que venda más camisetas allí.En el aspecto deportivo, es una pieza más para Rijkaard que, como ha sucedido como Thuram, no tiene por qué ser un titular fijo y sí un gran complemento, ya que su fichaje es más un gol desde el punto de vista comercial que deportivo.

dimecres, 27 de desembre del 2006

És nadal. És temps d'amor, d'amistat, de felicitat, de solidaritat. Potser durant l'any la gent és egoïsta però aquests dies canvia. Per tant, si algú és una ànima caritativa sempre pot ajudar a aquesta pobra noieta que es veu que no arriba a final de mes ...

dilluns, 25 de desembre del 2006

Crònica d'una mort anunciada

L'acudit ha mort

Aquest article té un sol objectiu: certificar la mort de l'acudit. Lepe, Fernando Morán, Jaimito o Miss Tetes us preguen, en aquest moment tan dolorós, que els tingueu presents a les vostres oracions.
Quant temps fa que ningú no us explica un acudit? Podríeu recordar quin va ser l'últim? I quant fa que un sopar d'empresa no acaba amb tothom explicant acudits? Em sabríeu dir els anys que fa que no se us acosta algú i us diu: "¿El saben aquel que...?". O que no sentiu una història que comenci "hi havia una vegada un espanyol, un francès i un anglès...". Quin va ser l'últim programa de televisió en què vau veure un humorista sortint a explicar acudits? I l'última festa major amb un humorista a dalt de l'escenari?

Doncs, aleshores, no té cap sentit que perllonguem artificialment aquesta agonia. Diguem-ho ben clar: l'acudit ha mort. Ha mort, tal com en el seu moment també van morir, sense que poguéssim fer res per evitar-ho, el fax, el vídeo, el disc de vinil, el casset, els entremesos, el pijama de postres, els christmas de Nadal, les mantes per abrigar-nos al llit o els envelats de festa major. És llei de vida. L'acudit ja no ens fa gràcia. Ha passat a la història en dues fases: primer, el va absorbir el monòleg i ara l'ha rematat el Youtube.

El 2006 es veu que ens fan riure altres coses. Per això, els amics ja no ens expliquen acudits. Ara ens demanen el correu electrònic per enviar-nos vídeos pretesament graciosos. El repertori que et trobes a l'ordinador és extensíssim: àvies dolcíssimes que s'acosten a un nét angelical i, quan són a prop, el xuten i l'envien a l'altra punta del jardí; paròdies més o menys afortunades del "Be water, my friend"; imatges de gent fotocopiant-se el cul i altres vídeos eròtico-festius; muntatges de discursos de George Bush que, convenientment fragmentats, donen com a resultat el Sunday, Bloody Sunday d'U2; i freakies jovenets que fan apologia de la virginitat en una cançó.

Tot plegat ha donat peu a noves formes de socialització als despatxos de mig món. Un que fa veure que treballa rep aquest correu, esclata a riure, i convoca tots els seus companys, que s'ajunten al voltant d'una pantalla d'ordinador i que després li demanaran que els el reenviï al seu, d'ordinador. El que triomfa a la feina, el que s'emporta els mèrits -així com abans era el que explicava acudits- ara és el que rep primer tots aquests vídeos.

No em pregunteu per què ha passat tot això. Ni tampoc si és gràcies a l'efecte Montilla. El que és clar és que hem entrat en una nova fase de l'humor: vídeos, no paraules.


Albert Om

diumenge, 24 de desembre del 2006

dissabte, 23 de desembre del 2006


On són els Mossos d'Esquadra?
El Punt -el lector escriu

Vull que els ciutadans de la comarca de la Selva sàpiguen que la majoria de vegades som una o dues patrulles de Mossos d'Esquadra en disponibilitat, que ens resulta impossible atendre tots els requeriments que ens arriben, i que la nostra tasca ja no és com fa deu anys en què érem de 5 a 7 patrulles per torn i podíem donar un servei de qualitat a tothom. Ara s'han d'atendre les peticions dels ciutadans com en un centre d'urgències d'un servei hospitalari, en què cal prioritzar quin pacient està més malalt. Que tinguin en compte també que quan vinguin a presentar alguna denúncia a la comissaria possiblement s'hauran d'esperar, ja que normalment només es pot assignar un agent a aquesta funció. Desconfiïn dels plans de proximitat en què ens fan anar als comerços, a les llars de jubilats i a les empreses a oferir seguretat com aquell que ven enciclopèdies, perquè quan realment ens necessitin és possible que no siguem prou per atendre'ls. Desconfiïn del polític de torn quan atribueix qualsevol incident greu a «fets puntuals que no demostren el nivell de seguretat del nostre país», hi ha vegades que sembla que visquin en un altre planeta. Això que descric són fets totalment objectius i demostrables, i als que ens estimem la nostra terra aquesta manca de condicions per fer la feina dignament ens produeix tristesa, vergonya i estrès professional en veure que no podem donar la seguretat que mereixen els nostres conciutadans. Tanmateix els encoratjo que les moltes queixes que ens fan saber pels motius abans relatats, també les facin arribar als seus polítics més propers, o millor, als mitjans de premsa, ja que 12 anys al funcionariat públic m'han demostrat que alguns només es mouen quan veuen perillar la cadira que els aguanta el seu cul.

Pere Hereu Marès. Riudarenes

escamot tió










divendres, 22 de desembre del 2006

Aquest nen ja descobrirà que el futbol és tan sols un esport ... i està en recerca i captura perquè en Laporta vol conèixer aquest nen que plora desconsoladament per la derrota del barça


s'assembla a ...

Avui jugarem al joc de les semblances. A qui s'assembla aquest Mario Bross? Jo ja n'he trobat una: en Quim Ginès de Vilobí. S'admeten més apostes.

dimecres, 20 de desembre del 2006


Una televisió sense límits morals

Dissabte passat vaig exposar en aquest diari que l'aparell mediàtic i extremista de la Generalitat aviat trobaria la manera d'imputar a Bush la responsabilitat de la guerra civil entre els terroristes de Hamas i l'Autoritat Palestina. Va ser dit i ja ha estat fet.Per un atzar familiar, diumenge vaig veure una indecent crònica de Palestina de la cada dia més manipuladora TV de la Generalitat. Va començar dient que la guàrdia presidencial palestina estava pagada pels Estats Units. Ja n'hi havia prou per donar per entès que la culpa de tot, com sempre, era nord-americana. És la mateixa cadena que ha usat mil vegades l'expressió "resistència" respecte als terroristes que assassinen a tothom que poden a l'Iraq. També és la que va estar diluint la responsabilitat de Putin en l'assassinat de dissidents. I etc. No són accidents. És manipulació política pura, obra de gent que no ha paït l'enderrocament del mur de Berlín.L'admirada pensadora antitotalitària Hannah Arendt va escriure que perquè una malignitat s'apoderés d'una societat n'hi havia prou que la gent honesta deixés fer als que l'encarnaven. És el que penso de TV3, íntimament. Cada dia veig la cadena internacional de la BBC, diverses TV italianes i franceses, així com TVE i altres privades d'aquí. La púrria de la Generalitat no es pot comparar, en res, ni mai, amb cap d'elles. Aquestes es poden equivocar però totes tenen límits morals. En canvi, TV3 no en té.Hi ha una greu responsabilitat de la Generalitat i de Joan Majó, cap polític, del malson dit TV3. Majó va començar la seva carrera política com a socialdemòcrata i la pot acabar com allò que Lenin en deia "ximple útil".

Alfons Quintà

Advocat i periodista

25 anys del Pessebre vivent de Brunyola


ELS AMICS DE BRUNYOLA

dimarts, 19 de desembre del 2006

quina colla de pallassos



DILLUNS, 18/12/2006 - 20:53h
Els joves d'EUiA retiraran tots els símbols franquistes de Catalunya i els enviaran a la Moncloa


Alternativa Jove, les joventuts d'Esquerra Unida i Alternativa, volen retirar tots els símbols franquistes que encara hi ha en edificis de Catalunya i enviar-los al palau de la Moncloa de Madrid. D'aquesta manera, segons ha explicat el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, els joves deixaran ben clar que no estan d'acord amb el projecte de llei de la memòria històrica aprovat pel govern espanyol. La campanya començarà l'1 de gener i acabarà el 18 de juliol.
Jordi Miralles diu que la campanya s'ha de portar a terme per 'netedat democràtica i per respecte a les víctimes del franquisme'. El projecte de llei de la memòria històrica, tal com està redactat ara, prohibeix els símbols franquistes en edificis de titularitat estatal i es limita a 'recomanar' als ajuntaments i a les comunitats autònomes que facin el mateix.

VILAWEB

Espero que el conseller d'Interior, soci d'EUiA, faci detenir a tots els qui ho intentin. Si els polítics són incapaços d'aconseguir les coses, no cal que vagin llançant els seus joves a fer-ho. Per què no ho fa en Miralles?

Vaticà CF

El Vaticano se quiere enfrentar al Inter de Milán, la Juventus de Turín o la Roma. Al menos eso es lo que desea el secretario de la Santa Sede y número dos del Vaticano, Tarcisio Bertone, que declaró que aspira a competir en las ligas internacionales y nacionales. Los colores de la vestimenta de los futbolistas serán lógicamente los de la bandera vaticana: amarilla y blanca.
Bertone, portero en su juventud, ha llegado a comentar en una televisión local de Génova partidos de la Liga italiana y es un declarado seguidor de la Juventus de Turín. El periódico italiano La Repubblica publica que si se hace realidad el proyecto, el equipo de fútbol recibiría la bendición papal. Bertone ya tiene cantera para formar el equipo. "Podríamos elegir de nuestra diversidad pontificia a los mejores y construir un magnífico equipo", declaró la semana pasada. Y es que a los religiosos parece que no se les da mal el fútbol: el cardenal portugués Josè Saraiva Martins llegó a jugar con Garrincha.
Otro cardenal, seguidor de la Roma, Fiorenzo Angelini, comenta los partidos de la Serie Sat2000, la televisión de la conferencia episcopal italiana. Todos esperan poder animar a su equipo en breve.


incongruències de la vida



Si surts de Girona per anar a Sant Dalmai triaràs segurament la carretera que uneix Girona amb Santa Coloma. A cada senyal de trànsit o semàfor hi trobaràs cartells en contra de la línia de molt alta tensió, la famosa MAT. Ara que ve de nadal i encara més si és de nit, quan arribis a la recta d'Aiguaviva hi trobaràs a la rotonda d'entrada una gran il·luminació que t'assenyala que ja ha arribat el nadal. Miles de kilowats d'electricitat gastats en llums de nadal. O sigui, Aiguaviva està en contra de la MAT però es gasta no sé quants euros en llumets. Siguem una mica conseqüents. Si estem en contra de la MAT deu ser perquè no s'està d'acord amb l'augment d'electricitat, que si el paisatge ha de ser sostenible, que si destrossa els Pirineus, etc. O només s'està en contra perquè passa per Aiguaviva?. Sí a la MAT però no per aquí.
I també em fan gràcia pintades que hi ha per Vilobí que diuen: el poble diu no a la MAT. Perdó, però quin poble ho ha dit? S'ha fet un referèndum? Algú ha demanat la meva opinió? No anem dient el poble diu perquè jo també puc escriure pintades dient que el poble diu no sé què.
I finalment, si us plau, que es canviïn aquests fanalets que pengen de les faroles ... les típiques estrelletes, campanes o la tradicional frase Bones festes. I que s'encenguin el dia 20 i es treguin el dia 7, no cal que hi estiguin penjades dos mesos.

I si Air Madrid fos Air Catalunya?
Passa-ho!
Iu Forn

Sort n'hi ha dels mitjans de comunicació independents que lluiten per la veritat. I com reconforta comprovar que aquesta llavor regada amb la pluja fina del cada dia, dóna fruits. Ahir vam gaudir d'un nou exemple. El diari El Mundo publicava una carta signada per Carlos Ruiz, de Madrid, titulada El tancament polític d'Air Madrid.
"Senyor director: ¿S'hauria atrevit el govern a tancar tirant pel dret una companyia que es digués Air Catalunya? ¿No haurien reflotat aquesta empresa argüint qualsevol circumstància d'interès públic? ¿No és casualitat que aquest tancament coincideixi amb l'inici de Vueling, companyia de baix cost establerta a Barcelona? ¿No és una casualitat que coincideixi amb la idea de fer del Prat l'aeroport de referència a Espanya per a vols de baix cost? Amb Madrid tothom pot mostrar-se dur. És políticament correcte".
Sen-sa-cio-nal. Llàstima que ara mateix un servidor estigui fent servir les mans per teclejar aquest article, perquè si no aplaudiria fins a rebentar-me-les. Si senyor!!! No poden dir-se més veritats en tan poc espai. Efectivament, com apunta molt bé el gran Carlos, la companyia Air Madrid ha estat tancada per afavorir l'aeroport de BCN. Sí, perquè gràcies a aquesta decisió maligna en contra d'una pobra empresa que fins ara havia ofert un servei impecable i puntual, el Prat perd 4 dels 13 vols transoceànics que acollia fins ara. Amb la nosa que fan aquest tipus de vols a Catalunya, oi? Però en Carlos posa el dit a la nafra quan apunta l'interès per beneficiar una empresa catalana com Vueling. Esclar, Vueling fa les mateixes rutes (o més) que Air Madrid i, com que acaba d'iniciar ara mateix les seves activitats i no el març del 2004 quan la van inaugurar, Air Madrid era una nosa que calia eliminar.
Per molt que els mitjans de comunicació catalans intentin imposar l'omertà, la gent no és ximpleta i s'adona de la veritat. Aquest cop també.

dilluns, 18 de desembre del 2006


Com es pot comprovar, aquest bloc no surt en les estadístiques oficials. Òbviament no supera aquestes xifres, però el mes de novembre va tenir la visita de 1.108 usuaris. No són usuaris únics perquè el sistema estadístic del bloc és gratuït i, per tant, força escàs. I pel que fa al que portem d'any, un total de 7.099. No està gens malament.

OJD

macrofarra de nadal

Quan arriba la última setmana abans de nadal, és temps de festa. I de la macrofarra de nadal !!



UNIDIVERSITAT

person of the year: you

Person of the Year: You
Yes, you. You control the Information Age. Welcome to your world.
Posted Wednesday, Dec. 13, 2006

The "Great Man" theory of history is usually attributed to the Scottish philosopher Thomas Carlyle, who wrote that "the history of the world is but the biography of great men." He believed that it is the few, the powerful and the famous who shape our collective destiny as a species. That theory took a serious beating this year.

To be sure, there are individuals we could blame for the many painful and disturbing things that happened in 2006. The conflict in Iraq only got bloodier and more entrenched. A vicious skirmish erupted between Israel and Lebanon. A war dragged on in Sudan. A tin-pot dictator in North Korea got the Bomb, and the President of Iran wants to go nuclear too. Meanwhile nobody fixed global warming, and Sony didn't make enough PlayStation3s.

But look at 2006 through a different lens and you'll see another story, one that isn't about conflict or great men. It's a story about community and collaboration on a scale never seen before. It's about the cosmic compendium of knowledge Wikipedia and the million-channel people's network YouTube and the online metropolis MySpace. It's about the many wresting power from the few and helping one another for nothing and how that will not only change the world, but also change the way the world changes...

diumenge, 17 de desembre del 2006

com fer el ridícul



PREMIO O CASTIGO
LA MARATÓ DE TV3


Nos cuesta entender cómo es que la Marató de TV3, que este año está destinada a las personas que padecen de dolor crónico, utilice a dos chimpancés para su anuncio. Y es que TV3 ha estado involucrada de alguna manera, o al menos, al corriente del trabajo que llevamos a cabo en la Fundación Mona, ya que hemos salido en varios de sus programas.


Si no saps com fer-te publicitat, aquesta és una possibilitat. Rastrera i ridícula, però n'és una. I una altra manera de fer el ridícul és tenir la pàgina web en castellà i en anglès. Visca l'estatut i visca Catalunya !
Això si, Deco millor jugador del campionat. I es veu que en Cannavaro ha guanyat el Fifa World Player ...


10-3, a la copa i caps de sèrie (o gairebé)



ACB

AVUI