dimarts, 31 d’octubre del 2006

comença l'espectacle



Míting final accidentat del PSC

Periodistes retinguts, abusos de poder i persones expulsades


Dos periodistes, si més no, van tenir maldecaps ahir al vespre a l'hora d'entrar al Palau Blau-grana de Barcelona per assistir al míting de final del PSC: l'un, Martxelo Otamendi, director del diari basc Berria, i l'altre, Pere Muñoz, corresponsal del Diari de Balears. El servei de seguretat del president espanyol, Rodríguez Zapatero, va retenir Otamendi durant una hora i va tractar Muñoz amb males maneres perquè parlava en català.
Seqüència dels fets Quan Otamendi va voler entrar al Palau Blau-grana amb la seva acreditació de periodista, quatre persones del servei de seguretat de Zapatero, que no es van identificar, li van demanar un document d'identitat i el feren esperar un quart. Després, el feren passar a una habitació, li van prendre la documentació i la llibreta en què anota els apunts i ho van fotocopiar tot. Tot això sense identificar-se. Després de fer-lo esperar una hora, el deixaren entrar. Otamendi es va manifestar indignat pel tracte rebut i pel fet que haguessin copiat el seu bloc, on tenia apuntats telèfons, converses i notes privades sobre el seguiment de la campanya. Al final de tot, dues noies del servei de premsa del PSC li van fer arribar disculpes. Un altre periodista que va passar una mala estona a l'entrada del Palau Blau-grana fou el corresponsal del Diari de Balears, Pere Muñoz, que casualment té un segon cognom basc. A l'hora d'acreditar-se, es va adreçar als policies del servei de seguretat en llengua catalana i aquests li van respondre que parlés en castellà per educació i se li van encarar amb actitud pinxesca. Aquest és un fragment de la crònica, en primera persona, que Muñoz publicarà demà al Diari de Balears: 'De fet, a l’entrada, supòs que en veure el meu segon llinatge, i que parlava amb en Martxelo Otamendi, em feren esperar 'perquè no era acreditat', mentre que altres companys, tampoc acreditats, passaven sense cap problema. Em revisaren les maletes, em feren obrir l’ordinador i posar-lo en marxa i em demanaren per quart pic el nom del meu diari. En respondre 'Diari de Balears', em feren repetir; 'Diari de Balears' vaig tornar dir, i m’exigiren que parlàs en castellà 'si tenia una mica d’educació'. I en afirmar que el nom del diari és Diari de Balears em contestaren 'no te pases, guapito, si quieres entrar. A ver si aprendes que cuando te hablan en castellano es de buena educación contestar en castellano'.
Aquests no foren pas els únics incidents del míting. Mentre parlava el president Zapatero, una noia que seia darrere seu, entre els joves que fan de claca a tots els mítings, va desplegar una pancarta que denunciava les tortures contra els joves de Torà. El servei de seguretat li va arrabassar la pancarta i la féu fora entre els xiulets del públic. Els qui no van interrompre cap discurs, però que també van tenir maldecaps amb els serveis de seguretat, foren uns membres de la plataforma AVE Litoral. Havien col·locat unes pancartes amb el text 'No volem l'AVE pel centre de la ciutat' en una barana, enmig de l'aprovació dels assistents que els envoltaven, però al cap de poc foren expulsats de forma violenta del Palau Blau-grana i les pancartes foren retirades.

dilluns, 30 d’octubre del 2006

l'home de l'ipod

Los usuarios de Google Earth han hecho nuevamente un fascinante hallazgo. En esta oportunidad se trata de una formación geológica en Canadá, que se asemeja a un gigantesco rostro humano con audífonos. La formación rocosa tiene un aspecto muy natural y se asemeja a un rostro humano de nariz grande y labios gruesos. Por lo que se sabe hasta ahora, no se trata de artistas que hayan estado en la zona con excavadoras para llamar la atención sobre su trabajo mediante el programa de imágenes satelitales. El "indígena" incluso lleva algo similar a un penacho sobre su cabeza. Con todo, el detalle que más ha llamado la atención en los foros sobre Google Earth es lo que pareciera ser un audífono en su oreja. El audífono incluso tiene su cable correspondiente. La primera imagen del "indígena del iPod" fue publicada en el sitio de Dark Vision Hardware.Los lectores que tengan instalado Google Earth pueden comprobar que no se trata de una imagen manipulada digitando las siguientes coordenadas en el programa Google Earth:50° 0´38.20"N 110° 6´48.32"W.




DIARIO TI

no sabeu a qui votar? aquí teniu altres opcions






EL PUNT

EL PUNT

divendres, 27 d’octubre del 2006

Em sap greu...


Em sap greu, però jo no podré ser mai candidat a les eleccions per cap partit. No dono la talla. Arribo a aquesta conclusió després de llegir-me aquestes entrevistes tan i tan interessants que l'Avui i La Vanguardia estan fent aquests dies no als presidenciables sinó a les seves dones. La dona de Carod-Rovira, Teresa Comas, confessava l'altre dia que ell li va a comprar roba íntima –a l'estranger, perquè no el reconeguin– i afirmava: «Al llit som molt bons.» La dona de Montilla, Ana Hernández, deia textualment: «Sempre arriba tard perquè té actes. Però quan arriba a casa sempre em desperta, i aprofitem que jo ja he fet el primer son per...» Diumenge, l'Helena Rakosnik deia que Mas, al llit, és «fantàstic, atent i carinyós», i Mayol sosté que Saura «al llit és molt expressiu». No entraré en detalls. Però no podré ser mai presidenciable.


EL PUNT

dijous, 26 d’octubre del 2006

Avui quan us heu aixecat no heu vist que el sol no es veia gaire i no eren núvols? Doncs era pols, i de l'Àfrica !!

La part blanca són núvols. La groga la pols del Sàhara

sí sí sí, les fires ja són aquí !!!!!

Bé, més aviat han arribat les barraques. Perquè la fira agrícola i no sé què més no em desperta cap interès. I les atraccions, bé, potser sí, quan ja estàs una mica cansat de barraques i vas a fer-hi alguna volteta per trobar allò de sempre: la tòmbola, el toro, els camells ... I demà, un dels plats forts: sopar d'iberia ... ai ai ai que la liarem !!!!


el darrer d'acabar al cubell




Per què no votar Montilla directament?

com goses

Si tens un déu que és jueu i gastes gas algerià. Ja em diràs com goses dir estranger al teu veí.

Si menges pasta italiana i et fumes un havà. Ja em diràs com goses dir estranger al teu veí.

Si agafes una turca bevent whisky escocès. Ja em diràs com goses dir estranger al teu veí.

Si te'n vas a fer l'indi amb el teu cotxe japonès. Ja em diràs com goses dir estranger al teu veí.

Si plantes la canadenca tot fumant costo afganès. Ja em diràs com goses dir estranger al teu veí.

Si menges cols de Brussel.les mentre et fan un francès. Ja em diràs com goses dir estranger al teu veí.

Si a casa tens un canari i el teu rellotge és suís. Ja em diràs com goses dir estranger al teu veí.

Si utilitzes la i grega per escriure el teu país. Ja em diràs com goses dir estranger al teu veí.

Tant si duus americana com mocador palestí. Ja em diràs com goses dir estranger al teu veí.

Si beus aigua de Colònia quan se t'ha acabat el vi. Ja em diràs com goses dir estranger al teu veí.


Si t'enganyen com un xino i has d'acabar fent-te el suec. Ja em diràs com goses dir estranger al teu veí.


Si fas moros al teu pare i és primavera al corteinglès. Ja em diràs com goses dir estranger al teu veí.


Mesclat, Com goses

dimecres, 25 d’octubre del 2006


per Vicent Partal
DIMECRES, 25/10/2006 - 06:00h

Fora petits!


La campanya electoral va passant i jo cada dia em sent més perplex. Ahir el candidat del PSC va dir que no volia repetir el tripartit. Es va entendre, sobretot, que no volia governar amb Esquerra. Però el candidat d'Iniciativa va replicar que ells no governarien amb el PSC, si al paquet no hi havia Esquerra. Mas, pel seu costat, ja havia dit que no governaria amb el PP, i les relacions amb Esquerra no han millorat prou. Si posem tots els detalls junts, haurem de convenir que resten poques alternatives de govern possibles: o governa CiU en solitari o governa el PSC en solitari o s'entenen aquests dos. En resum, fora petits..., que fan nosa. Ja ho sé, que totes les coses que es diuen en campanya són volàtils. Duran i Lleida ja ho ha expressat amb tota franquesa no fa pas gaires hores. És ben possible que l'endemà de les votacions topem amb un problema matemàtic complicat, a la recerca de coalicions possibles. Però les repetides insinuacions de CiU i PSC van prenent cos a mesura que la campanya arriba a terme. En l'entrevista de VilaWeb TV amb José Montilla, aquest ja indicava que tan sols podia haver-hi un govern de dretes (CiU-PP, que CiU no vol), un front nacionalista (CiU-ERC que, dissortadament, ningú no vol) o un govern presidit per un socialista. En aquella entrevista li vaig demanar si volia dir un govern tripartit, i va respondre 'tripartit o no'. Aleshores obria la porta a un govern bipartit, però ara sembla que ni això. Resulta, tanmateix, que les enquestes no auguren gens que puga ser president (ni les dels diaris amics, com l'enquesta estrafolària que publicà El País). I, per tant, Montilla se n'anirà, sol, a l'oposició. O..., o potser respectarà la victòria de CiU i la deixarà governar en minoria. O potser es farà realitat la 'sociovergència', encara que la veig més complicada. En tot cas, sembla que la hipòtesi que es dibuixa amb una certa precisió és que els dos grans s'han cansat dels petits, petits als quals molta gent vota, i que s'estimen més de ser oposició que no governar-hi en coalició. Com si haguessen descobert, diguem-ho així, que hi ha més coses que els uneixen, a ells dos, que no pas que els separen. La comoditat, per exemple. Siga com siga, esperem el vespre del dia 1...

aeroport de girona, iberia, ryanair, lesma i vaga



DIARI DE GIRONA


Frases a destacar:

  • El cas és que aquesta vaga no és merament gironina ni de lluny i, de fet, prové d'un acomiadament d'un líder sindical de Comissions Obreres a l'aeroport de Santander. I des de Cantàbria, el conflicte s'ha anat estenent arreu de l'Estat. I és evident que per la importància de Ryanair a l'aeroport de Girona, CCOO, des de Madrid ha exportat el conflicte a les instal·lacions de Vilobí.

  • A Vilobí són dues les empreses que fan serveis d'atenció als avions a la plataforma: Ibèria i Lesma-Ryanair. La primera ho fa per a totes les companyies, mentre que Lesma només ho fa pels avions de Ryanair.

  • Curiosament, les exigències d'Aena vers les dues empreses de serveis de terra són radicalment oposades i si cap a Ibèria se li demana un compliment escrupulós de tota la normativa en seguretat, mobilitat i manera d'actuar a la plataforma de l'aeroport, tot el contrari succeeix amb Lesma, qui sembla que tingui una mena de i pugui treballar amb una normativa més laxa.

dimarts, 24 d’octubre del 2006

el quart



DIMARTS, 24/10/2006 - 14:11h

Montilla descarta reeditar 'el tripartit del passat'

Els republicans li recorden que no podrà governar sol · Saura rebutja entrar en un govern sense Esquerra

José Montilla ha provat de distanciar-se avui del tripartit que va néixer arran del Pacte del Tinell. Montilla, en efecte, no és gens partidari de repetir el tripartit, sobretot a la vista dels 'errors gratuïts' que va cometre Esquerra. A més, Montilla ha reiterat que un pacte amb CiU només fóra una possibilitat reservada a 'situacions d'emergència'. Per tot plegat, el republicà Joan Puigcercós li ha recordat que no podrà governar en minoria.
Segons Montilla, el govern de Maragall va posar les bases del canvi, però ara les prioritats son unes altres. Segons ell, 'les coses no han anat pas malament' en aquesta legislatura, però la imatge de Catalunya s'ha deteriorat. Montilla també ha reconegut que el govern ha comès 'errors gratuïts' per culpa de partits i persones sense experiència ni cultura de govern (una al·lusió inequívoca a Esquerra). És per això que el dirigent d'ERC, Joan Puigcercós ha replicat aquestes paraules i ha recordat a Montilla que 'encara ha de menjar moltes sopes per a arribar al model Zapatero', és a dir, governar en solitari amb pactes externs. Puigcercós també ha dit que ERC 'no és una crossa' i que el seu objectiu és estar al govern. Saura reclama la presència d'ERC al govern Les paraules de Montilla també han tingut repercussió dins les files d'Iniciativa. El candidat Joan Saura ha rebutjat la possibilitat de governar només amb el PSC, és a dir, sense ERC, perquè considera que això seria 'amputar la majoria social'.


Doncs si no vol repetir el tripartit i tampoc vol pactar amb CiU, com pensa governar? Solet? Aquest home ja comença a dir maragallades, ai, vull dir montillades.

efectes del canvi climàtic?


Gelera Pasterze a Àustria

1995



2005


Gelera el 1968




The Canary Project

dilluns, 23 d’octubre del 2006

el tercer d'arribar

Avui ha tornat a arribar un sobre electoral a casa. I era d'ERC. Com els altres dos, a la paperera. I com facin president a en Montilla, emigro a un país ben llunyà. El Turkmenistan, per exemple.



diumenge, 22 d’octubre del 2006

5-0

Cinquena victòria consecutiva, aquest cop contra el Menorca. A destacar, com ja és de costum, Marinovic, San Emeterio i McDonald i els 11 rebots de Gasol.



ACB

Més activitat dominical


Si la festa de Banyoles va acabar a les 7 del matí, la següent activitat començava ben d'hora. A dos quarts de 9 ja sonava el despertador per anar a buscar castanyes, una activitat que ja comença a ser tradicional en aquestes dates. I també cruspir-se un xai.



la tria


el dinar


fent la migdiada

Barraques Banyoles 2006