dimecres, 30 de novembre del 2005

Humor gràfic






Fins i tot Vilobí surt als diaris ...

La UdG tria moderació

Anna Maria Geli, catedràtica de Didàctica de les Ciències Experimentals de 55 anys, va ser escollida ahir rectora de la Universitat de Girona (UdG) en haver aconseguit el 51,76% dels vots ponderats en la segona volta de les eleccions. El seu contrincant, Sergi Bonet, va recollir el 48,24% dels vots ponderats, tot i que va tenir més vots reals que Anna Maria Geli (el 55,77% contra el 44,23%). La nova rectora va ser la guanyadora en tots els col·lectius, excepte el dels estudiants. Per centres, Bonet va ser l'opció majoritària en cinc escoles o facultats, mentre que Geli ho va ser en quatre, incloent-hi el rectorat. En la seva primera intervenció, la rectora electa va fer una crida a la unitat pel bé de la institució.
El factor «qualitat»
Bonet va recollir ahir 453 vots reals més que la setmana passada i Geli, 605, insuficients perquè aquesta guanyés. La clau va raure en el fet que la crescuda del suport a la candidata va venir dels professors doctors, el col·lectiu al qual la correcció del vot ponderat atorga més poder. A la primera volta, Bonet va tenir 104 vots d'aquest sector i Geli, 84. Ahir, en canvi, 127 doctors van votar Bonet i 171, Geli. Un comportament similar es va produir entre el Personal d'Administració i Serveis (PAS) i entre els professors que no són doctors. Allà on el suport a Bonet va créixer va ser entre els estudiants. Dels 678 vots del primer dia, als 1.049 d'ahir (el 62,9%). Malauradament per Bonet, un cop aplicada la ponderació, el vot estudiantil va ser insuficient per eixugar l'avantatge que Geli havia obtingut entre els altres col·lectius. Al final, Bonet guanyava per 321 vots reals (1.552 contra 1.231), però un cop aplicada la correcció, qui guanyava era Geli per 58 vots ponderats (1.440,3 per 1.342,6).

dimarts, 29 de novembre del 2005

Democràcia a la universitat?


Fa pocs minuts ha acabat el recompte de vots a les diverses facultats de la Universitat de Girona i demà es proclamarà la primera rectora de la universitat, la doctora Anna Maria Geli, malgrat que el candidat que ha rebut més suport en nombre de vots ha estat l'altre aspirant, Sergi Bonet. Aquesta incongruència és a causa del tipus de vot, el vot ponderat, el valor del qual és distint per cada tipus de sector. El sector A, format per catedràtics, significa el 51 % del valor dels vots, tot i que només representa el 10 % del nombre total d'electors. En canvi, aquests valors s'inverteixen pel cas dels estudiants. Per tant, el sufragi universal, amb el lema “una persona, un vot” no existeix a la universitat.

Una de les principals lluites polítiques durant el segle XIX va ser l'eliminació del sufragi censitari, en què només els homes propietaris podien votar, i la progressiva implementació del sufragi universal. Després d'innombrables batalles i d'una guerra mundial, aquest sufragi va anar quallant a les encara febles democràcies i va haver de superar una altra guerra perquè augmentessin els països que l'usaven. Tot semblava indicar que amb l'entrada al segle XXI, l'era de la informació, de la globalització, de la democràcia i de les llibertats, el sufragi universal havia de ser el sistema per decidir quins haurien de ser els nostres governants. Però sembla que encara hi ha alguns llocs on s'hi resisteixen. I no estem parlant de països subdesenvolupats, més aviat el contrari. Això ho trobem a la institució per excel·lència del lliure pensament i de la llibertat d'expressió, allà on dia rere dia ens fan creure que hi anem a pensar i a adquirir coneixements, allà on el vot d'un estudiant no val el mateix que el d'un doctor, allà on el candidat que guanya unes eleccions no pot governar.

Ballon d'or 2005






FRANCE FOOTBALL

dilluns, 28 de novembre del 2005

82-90 i segueix

Setena victòria consecutiva, ahir al Pavelló Olímpic de Badalona contra el DKV per 82 a 90. Ara ja tenim el tercer classificat, el TAu, a dues victòries, i el pas a la copa del rei és cada dia més segur. Els protagonistes d'ahir? Vázquez amb 22 punts i 26 de valoració i Myers amb 15 puntets i 18 de valoració. La setmana que ve, contra el Caja San Fernando a Sevilla.

Estadístiques ACB


diumenge, 27 de novembre del 2005

La festa major de Sant Dalmai a Girona


Només ho podreu veure els primers dies (o sigui, dilluns) perquè segurament a partir de dimarts ja no seran visibles. Tan sols cal que us fixeu en els llocs de Girona on es poden enganxar cartells. I en veureu uns de grocs fluorescents que criden força l'atenció. Doncs són els cartells de la festa major de Sant Dalmai. La primera foto és del bar dels barracons al campus de Montilivi, la segona a la Plaça Independència i la tercera a la Plaça del Lleó. I això ho vam fer ahir, dividits en dos grups, per tota la comarca de la Selva i part del Gironès.

Els dies de la festa s'acosten, les reunions es succeeixen cada dia i les trucades es fan més repetides. La setmana que ve ja estarem ben bé al mig de la festa, però sort que d'aquí dues ja estarem, malgrat que la festa major del 2006 ja estigui a tocar un altre cop.








Els Llobatons de Sant Dalmai

dissabte, 26 de novembre del 2005

Carta als senyors ETA

Passa-ho!

Iu Forn
Hola, senyors ETA. Què, com estan? Espero que molt malament. Bé, escoltin, que diu que han fet públic un comunicat. No saben com m'ha alegrat saber-ho. Això vol dir que a part d'assassinar també saben escriure. Anem millorant. El problema és que no n'hi ha prou amb ajuntar lletres una darrere l'altra formant paraules. L'important d'escriure és el que dius. I vostès en aquest comunicat demostren que continuen instal·lats al segle passat.

¿No s'han adonat encara que són un anacronisme patètic sense futur? ¿Per què persisteixen en l'error quan saben que la seva existència impedeix que a l'Ej-paña actual puguin plantejar-se qüestions com l'autodeterminació? Sense vostès quedaria desmuntat el negoci argumental i polític d'aquells que quan veuen la paraula nació darrere de la paraula Catalunya pateixen una severa irritació d'esfínter. Llavors, ¿per què aquesta mania de posar-los les coses tan fàcils? ¿Què passa, és això el que busquen? ¿Ells i vostès es necessiten per sobreviure, o què? ¿O és que en el fons són el mateix? No, no ho crec. És massa fàcil i massa injust relacionar assassins amb persones que accepten les regles de la democràcia. Fent trampes, sí, i moltes, també, però accepten el joc democràtic. Bé, de fet és tan fàcil i tan injust relacionar assassins i demòcrates que pensen diferent que tu, que fins i tot està a l'abast d'éssers tan poc dotats per tenir connexions neuronals com l'Acebes.

Mirin, senyors ETA, a veure si ens poguessin fer dos favors que els agrairíem força: 1. Desapareguin i 2. Deixin-nos en pau. Aquí som partidaris de pactar i de dialogar. Sí, ja sé que anar així per la vida implica haver-te de sentir cada dia que ets un nazi, un lladre, un corrupte i "un terrorista de vocació" (sic). Però és que preferim ser insultats, menyspreats o que ens facin boicots abans que enviar ningú al cementiri. Ja ho veuen, rarets que som.


dijous, 24 de novembre del 2005

Vol fer una porra amb mi?


A casa ens ho passem molt bé fent apostes a veure quina serà la pròxima persona i representant a quin organisme de l'Estat que dirà que l'Estatut és la fi del món. Militars, jutges, empresaris a sou i funcionaris de tota mena ens amenitzen la migdiada opinant d'una cosa sobre la qual no tenen res a dir perquè ni els afecta ni els incumbeix. ¿Però i la carona de satisfacció que tenen pensant-se que són algú? Si vol participar en la porra per endevinar qui serà el següent, només ha d'apuntar-s'hi. Prengui nota dels candidats:

El senyor del bigoti soci del Reial Madrit que ha sortit a totes les televisions del món aplaudint els gols dels Barça. La Federació d'Acebes and The Legionarios de Cristo Contra Qualsevol Tipus de Condonació... perquè la condonació és pecat. La Junta Nacional d'Imbècils Sense Fontreres. L'Agrupació de Guionistes de les Festes de Final de Curs de P3 i dels Discursos de Zaplana. La Federació d'Exconcursants dels programes La casa de tu vida, El bus i El castillo de las mentes prodigiosas. Els Usuaris de les Autopistes de Tres Carrils que van pel del mig a 80 per hora i que estan federats amb els que t'entren pel carril d'acceleració i en comptes de cedir-te el pas ells, l'has de cedir tu, que vas per la via amb preferència. L'associació de damnificats per passar-se mig dissabte entrant i sortint de l'aparcament de l'Ikea. Els que diuen que un pont és romà quan com a molt és un pont del segle passat. Els que estan desitjant començar una nova vida de relacions socials comprant-se un apartament a Marina d'Or. Els venedors de maquillatge de la concursant Imma de l'actual edició de Gran Hermano. Els analistes que quan una enquesta els és desfavorable diuen que la culpa és que tenen un problema de comunicació.

L'aposta val un euro. Ah, i si l'encerta, li reclama el premi a Endesa, que es veu que reparteixen la pasta que dóna gust.

Passa-ho!
Iu Forn

AVUI

La Federació Catalana de Patinatge defensa a Roma l'ingrés a la FIRS



Comença la votació per saber si el patinatge català pot competir internacionalment

El president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, ha defensat avui al migdia l'ingrés de la federació com a membre de ple dret a la Federació Internacional de Patinatge i, per tant, poder competir internacionalment. Basiana ho ha dit en l'inici de l'assemblea extraordinària de la FIRS a Roma, on ha demanat a les altres federacions el vot contratri a la recomanació del comitè central, que rebutja l'ingrés de la catalana.

En la intervenció davant l'assemblea de la FIRS, Basiana ha defugit parlar de polític, ha dit que ell, en representació de la federació catalana de patinatge, només vol parlar d'esport i, en aquest sentit, ha recordat la contribució de la federació al patinatge mundial. A més, ha recordat que al món hi ha exemples de seleccions de nacions que no tenen estat, com és el cas d'Escòcia i Macau, i que hi ha el precedent del reconeixement del corfbol català perquè pugui competir internacionalment.

Abans ha parlat el president de la FIRS, Sabatino Aracu, que ha dit que no té res en contra dels catalans, però que el reconeixement de la federació catalana portaria molts problemes; ha mantingut, doncs, la recomanació del comitè central de no acceptar la candidatura.

VILAWEB

dimarts, 22 de novembre del 2005

Akasvayu, colíder


Sisena victòria consecutiva i gràcies a la derrota del Barça a Menorca, l'Akasvayu ja és colíder. Aquest diumenge han derrotat el Lagun Aro Bilbao per 85 a 74, amb 12 punts de Dueñas i Gabriel i amb 11 de Myers i Raül López. Diumenge que ve a les 7 de la tarda, visita al Pavelló Olímpic de Badalona.

Estadístiques oficials ACB



dilluns, 21 de novembre del 2005

Hay una carta para tí


Quan tarda una carta en arribar en territori peninsular? Molt. Doncs una postal enviada des de Praga fins a Sant Dalmai ha tardat cinc dies. Va ser enviada dimecres passat i ha arribat avui dilluns. D'això se'n diu eficiència.

I quin és el problema de les postals? Doncs que les llegeix tothom. Però aquest no era problema per aquesta postal. És una postal enviada des de Praga per l'Eloi, un company d'aeroport. Amb l'Eloi també hi ha anat en Pere, el "destroyer" de l'aeroport. Com sempre, i com podeu veure en la postal, la cervesa és un tema recorrent.




diumenge, 20 de novembre del 2005

Més portades


Malgrat la victòria d'ahir al Bernabéu, la notícia d'avui és el trentè aniversari de la mort de Franco. Com diu la portada de l'ABC del 21 de novembre de 1975, Franco és viu en la història. El problema és que trenta anys després aquest ésser i les seves idees encara són ben vives. En això no canvia.

Tanto monta monta tanto



Eto'o - Ronaldinho Ronaldinho - Eto'o. Tant li fa la parella de ball.

Això no passa tots els dies ...

Si ahir vèiem les edicions digitals d'algunes capçaleres, avui veurem les portades d'algun diari. Gaudiu-ne.





El 9

0-3 Sense comentaris



dissabte, 19 de novembre del 2005

Un nou exemple de "Pásalo"



Secuestrados Rajoy, Acebes, Zaplana y Jiménez Losantos.
Los secuestradores piden 100 millones de euros o los quemarán vivos en 48 horas.
Sé solidario y colabora en la colecta.
Ya llevamos recogidos 25.345 litros de gasolina y 7.321 cerillas.
Apadrina un litro.
Pásalo.


Des d'aquest bloc condemnem enèrgicament aquests tipus de missatges que circulen pels nostres telèfons mòbils ... -.-

Anticipant-nos al derbi

Què faig amb una samarreta del madrid !!!???



divendres, 18 de novembre del 2005

El pavelló encara està en obres !!!!!





Demà Sant Dalmai inaugura el pavelló però encara està en obres ... tot i que ens han assegurat que ho estarà, i sobretot per la festa major d'aquí a 15 dies. Demà farem la castanyada mentre mirem el partit del segle, el madrid-barça. Algú vol fer algun pronòstic?


A gran velocitat

dijous, 17 de novembre del 2005

Cita dissabte al pavelló






Aquest dissabte és important per dues coses: la primera és que a les 8 del vespre juga el Barça contra el Madrid al Bernabéu. L'altra és que els Llobatons celebrem la tercera castanyada popular de Sant Dalmai.

Per tant, no us podeu perdre cap de les dues coses. I per si voleu algun al·licient més, estrenem el pavelló de Sant Dalmai.

dimarts, 15 de novembre del 2005

I believe in Ronaldinho, I believe in God

Aquest dissabte, el clàssic Madrid-Barça. Espero que Ronaldinho tingui les botes d'or ben ajustades i que faci filigranes com les que es poden veure en el video del nou anunci de Nike.






“Merda, he posat una creueta a la casella dels capellans! (…) La mare que em va parir, només em faltava donar pasta a aquesta colla de reaccionaris que prohibeixen els avortaments, els condons i els matrimonis gais, no fos cas que tots es casessin en massa”.


“Tu saps el que haurem de pagar a aquests cabrons? Total, perquè el TGV t’acabi arribant a velocitat de tortuga, la sanitat i l’escola pública continuïn arruïnades, no hi hagi ni una puta piscina pública a tot el cinturó de Barcelona... Això és un espoli, i a sobre t’has de sentir dir que ets un insolidari”.


Porca Misèria, diumenge 13 de novembre de 2005

dilluns, 14 de novembre del 2005


Sembla que no hagi plogut mai ... i mira que hi ha setmanes per ploure i ho ha de fer precisament aquesta ...

Per cert, si voleu saber si heu d'agafar paraigües o no, o si heu de desconnectar l'ordinador o la televisió pels llamps, i sempre que tingueu connexió a internet, podeu mirar el web del radar metereològic. Us pot ajudar a no remullar-vos gaire.

I després encara diuen que som iguals ... qui és qui a la foto de baix?













diumenge, 13 de novembre del 2005

L'ensenyament actual


LA ENSEÑANZA EN ESPAÑA


Un problema matemático:


ENSEÑANZA DE 1960:
Un campesino vende un saco de patatas por 1000 ptas. Sus gastos de
producción se elevan a 4/5 del precio de la venta. ¿Cuál es su
beneficio?


ENSEÑANZA TRADICIONAL DE 1965:
Un campesino vende un saco de patatas por 1000 ptas. Sus gastos de
producción se elevan a 4/5 del precio de venta, esto es, a 800
ptas. ¿Cuál es su beneficio?


ENSEÑANZA MODERNA DE 1970:
Un campesino cambia un conjunto P de patatas por un conjunto M de
monedas. El cardinal del conjunto M es igual a 1000 ptas., y cada
elemento vale 1 pta. Dibuja 1000 puntos gordos que representen los
elementos del conjunto M. El conjunto F de los gastos de
producción comprende 200 puntos gordos menos que el conjunto M.
Representa el conjunto F como subconjunto del conjunto M, estudia
cuál será su unión y su intersección, y da respuesta a la cuestión
siguiente: ¿Cuál es el cardinal del conjunto B de los beneficios?
Dibuje B con color rojo.


L.O.G.S.E.:
Un agricultor vende un saco de patatas por 1000 ptas. Los gastos
de producción se elevan a 800 Ptas. Y el beneficio es de 200 ptas.
Actividad: subraya la palabra "patata" y discute sobre ella con tu
compañero.


LA PRÓXIMA REFORMA:
"El tío Ebaristo, lavriego, burges, latifundista espanyol facista
espekulador i intermediario es un Kapitalista insolidario y
centralista q sa enriquezio con 200 pelas al bender espekulando un
mogollón d patatas".
Bibe al hoeste de Madrid esplotando ha los magrevies .Lleba asus
ijos a una esjuela de pago. Analiza el testo, vusca las faltas
desintasis, dortografia, de puntuacion, y si no las bes no t
traumatices q no psa nda.

Ejcribe tono, politono o sonitono con la frase "QUE LISTO EL
EBARISTO" y envía unos sms a tus colejas komentando los avusos
antidemocraticos dEbaristo i conbocando una manifa expontanea n
señal d protesta. Si bas a la manifa sortearan un buga
guapeado.Pásalo"

6-1

Sisena victòria en set partits, la cinquena consecutiva. Aquesta vegada, la víctima ha estat el Breogán de Lugo, que va perdre només d'un la setmana passada contra el Barça. El resultat final ha estat de 84 a 92, amb 19 punts de Myers, 18 de Kammerichs i 17 de Vázquez.

Diumenge que ve, a les 19 hores, Girona - Lagun Aro Bilbao a Fontajau.

Estadístiques oficials ACB

dissabte, 12 de novembre del 2005

Le Front de Libération des Nains de Jardin (FLNJ)



El Front de Libération des Nains de Jardin (FLNJ) es defineix com una organització no lucrativa que pretén retornar la llibertat als nans de jardí. Tot va començar a França el 1996, però avui els tentacles de l'organització han traspassat fronteres. Ja no es limiten a França sinó que s'han estès a Espanya, Alemanya, els Estats Units o el Canadà. Ni la ministra de Justícia de França està fora de perill ja que el seu jardí també va ser assaltat, encara que el desenllaç va ser més aviat dramàtic per al FLNJ. La policia va tallar el carrer i els antidisturbis van envoltar la vivenda. No cal dir que la sorpresa dels agents va ser majúscula quan van veure que no eren terroristes.

La veritat és que el Front de Libération no deixa de ser un grup de delinqüents, encara que poden caure simpàtics. Què els porta a actuar així? No se sap. Són producte del món confús en què vivim, on resulta difícil diferenciar la veritat de la mentida, la fantasia de la realitat. Faltats d'uns valors que serveixin de referència, recuperen l'esperit infantil, el dels dies feliços en què la Blancaneus era real, i apliquen la vella moral a la dura realitat. Tanta bondat i bellesa no podia ser certa, però no ho han pogut superar. Tanmateix, s'hi agafen com nàufrags a un tauló de fusta i porten el somni a les últimes conseqüències.

Si els volen alliberar tots tindran molta feina. Al Regne Unit i a Alemanya hi ha museus i parcs on s'exposen milers d'exemplars. Sumats els de tot el món occidental i el Japó, els exemplars són uns cent milions. També n'hi ha un a l'Antàrtida, fent companyia a uns científics nord-americans. Això sense comptar els que es fabriquen a diari. Per crear un nan de plàstic es necessiten només vuit minuts.

I per si la quantitat no fos poca, hi ha una organització alemanya que els dificultarà la feina. Són, com si diguéssim, la resistència, la IVZG. Es dediquen a protegir els nans de l'abús i el crim, la qual cosa vol dir que d'una banda lluiten contra la fabricació de nans que no respectin la tradició germànica i, de l'altra, lluiten contra la ridiculització dels nans que perpetren grups com el FLNJ.